{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krug 99: Treba nam neka vrsta "bosanskog proljeća"

F
27.12.2011. u 19:28
0
19
Krug 99: Treba nam neka vrsta "bosanskog proljeća"
0
Krug 99: Treba nam neka vrsta "bosanskog proljeća"
Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" upriličila je danas u Sarajevu druženje za svoje članove i prijatelje.
Predsjednik "Kruga 99" Sulejman Redžić ovom prilikom je istakao da je 2011. godina bila veoma teška za Bosnu i Hercegovinu, posebno unutrašnjopolitička situacija.

"Nemogućnost formiranja vlasti na državnom nivou pokazuje da su u BiH na sceni centri moći koji nisu orijentirani ka tome da ova država opstane i oni smišljeno koče zemlju na njenom putu ka integraciji u EU i pogotovo u NATO. "Krug 99" smatra da ne postoje vanjski faktori koji idu u prilog secesionističkim politikama i imamo uvjeravanja, od East Rivera do Brisela, da se i dalje vjeruje u BiH kao trajnu kategoriju", kaže Redžić.

Član Predsjedništva i jedan od osnivača "Kruga 99" Adil Kulenović rekao je da je sretan što je ova asocijacija čuvajući svoje osnovne ideje uspjela da se očuva do današnjeg dana.

"Situacija u BiH se neće promijeniti dok građani ove zemlje ne prevaziđu svoje etničke podjele i upere prst u one koji u njima vide sluge a ne saborce u borbi za bolju budućnost i perspektivu. Nama treba neka vrsta "bosanskog proljeća" koje će našim vlastodršcima pokazati da mi nismo samo podanici", smatra Kulenović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: