Krug 99: Treba nam neka vrsta "bosanskog proljeća"

F
FENA
27.12.2011. u 19:28
0
19
Krug 99: Treba nam neka vrsta "bosanskog proljeća"
0
Krug 99: Treba nam neka vrsta "bosanskog proljeća"
Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" upriličila je danas u Sarajevu druženje za svoje članove i prijatelje.
Predsjednik "Kruga 99" Sulejman Redžić ovom prilikom je istakao da je 2011. godina bila veoma teška za Bosnu i Hercegovinu, posebno unutrašnjopolitička situacija.

"Nemogućnost formiranja vlasti na državnom nivou pokazuje da su u BiH na sceni centri moći koji nisu orijentirani ka tome da ova država opstane i oni smišljeno koče zemlju na njenom putu ka integraciji u EU i pogotovo u NATO. "Krug 99" smatra da ne postoje vanjski faktori koji idu u prilog secesionističkim politikama i imamo uvjeravanja, od East Rivera do Brisela, da se i dalje vjeruje u BiH kao trajnu kategoriju", kaže Redžić.

Član Predsjedništva i jedan od osnivača "Kruga 99" Adil Kulenović rekao je da je sretan što je ova asocijacija čuvajući svoje osnovne ideje uspjela da se očuva do današnjeg dana.

"Situacija u BiH se neće promijeniti dok građani ove zemlje ne prevaziđu svoje etničke podjele i upere prst u one koji u njima vide sluge a ne saborce u borbi za bolju budućnost i perspektivu. Nama treba neka vrsta "bosanskog proljeća" koje će našim vlastodršcima pokazati da mi nismo samo podanici", smatra Kulenović.


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: