{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krug 99 osudio napad na Američku ambasadu u Sarajevu

F
30.10.2011. u 13:26
0
19
Krug 99 osudio napad na Američku ambasadu u Sarajevu
0
Krug 99 osudio napad na Američku ambasadu  u Sarajevu
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 Sulejman Redžić kazao je danas da je ta nevladina organizacija najoštrije "osudila pokušaj oružanog napada na zgradu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu".
"Pucanj u zgradu Ambasade SAD prije svega je pucanj u državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Taj neprijateljski čin je dobra lekcija institucijama sistema u BiH na svim nivoima organiziranja da se moraju razvijati efikasniji mehanizmi izgradnje države i njene odbrane, te zaštite sigurnosti građana i njihove imovine", istaknuo je Redžić.

Uvodničar redovne sesije Kruga 99 u nedjelju je bio reditelji i direktor East West centra Haris Pašović koji je govorio o temi "Čemu kultura".

Stav Kruga 99 je da kultura u BiH može učiniti mnogo više u približavanju tradicionalnih različitosti i smanjiti evidentnu podijeljenost bh. društva.

"Zbog toga odnos države prema kulturi mora biti korjenito promijenjen. Ulaganje u kulturu je prvi ozbiljniji korak u spašavanju bh. društva i multiklturalne Bosne i Hercegovine", istaknuo je Redžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: