BiH
5

Krsmanović: Svaki glas je važan da se ovaj režim i diktatura sruše

Piše: M.R.
(Foto: Klix.ba)
Čelnici Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i Nove socijalističke partije (NSP) donijeli su danas odluku o ujedinjenju, odnosno, pristupanju NSP Narodnoj demokratskoj partiji.

Sporazum o ujedinjenju potpisali su danas predsjednik Narodnog demokratskog pokreta, Dragan Čavić, i predsjednik NSP, Zdravko Krsmanović.

Predsjednik NDP, Dragan Čavić, izjavio je na konferenciji za novinare održanoj u Banjoj Luci, da je Narodni demokratski pokret ulaskom NSP značajno ojačan.

"Mislim da smo ulaskom NSP značajno ojačani i da ovo predstavlja jedinstveni primjer u poslijeratnoj političkoj praksi u RS, jer do sada nije bilo takvih primjera da se političke stranke ujedinjuju u jednu novu političku organizaciju. Ovim poduhvatom želimo da damo doprinos onome što je potpuno normalno na političkoj sceni", izjavio je Čavić.

On je dodao da se NDP na ovome neće zaustaviti. Ova politička organizacija ima još razgovora sa drugim političkim organizacijama i grupacijama, te vjeruje da će do izbora biti jaka politička snaga u Republici.

"To najbolje ilustruje naše stanje u Narodnoj skupštini. Poslanički klub koji imamo broji pet narodnih poslanika. To je peti po veličini poslanički klub u Narodnoj skupštini", rekao je Čavić.

Predsjednik NDP, Dragan Čavić, izjavio je da vjeruje da će ovo ujedinjenje doprinijeti jačanju ne samo NDP, nego i cijelog opozicionog bloka.

"Taj opozicioni blok treba da na ovim izborima prekine vladavinu SNSD-a i njihovih koalicionih partnera. Na ovaj način želimo demokratsku promjenu vlasti i prakse u RS. Želimo da pobijedimo i sankcionišemo one koji su RS donijeli štetu", naglasio je Čavić.

Član NDP i jedan od potpredsjednika NDP-a, Zdravko Krsmanović, rekao je da je jedan od razloga zašto se NSP ujedinila sa NDP i taj što je javnost prihvatila takav način ujedinjenja političkih subjekata, kao što je bio slučaj sa DP i NDS.

"Ideološki, ljudski i moralno, Dragan Čavić i Krsto Jandrić su najbliži meni i mojim saradnicima. Smatram da smo ovim pridruživanjem dobili još oko 10.000 glasača, pa je moja procjena da NDP sada ima oko 55.000 potencijalnih birača", rekao je Krsmanović.

On je naglasio suštinske stvari koje je NSP tražila da uđe u programsku formu NDP.

"To su između ostalog zakon o ravnomjernom razvoju, kao i izmjene i dopune zakona o lokalnoj samoupravi sa jačanjem lokalne samouprave", izjavio je Krsmanović. On je također naglasio koliko je na predstojećim izborima svaki glas važan da bi se ovaj režim i ova diktatura srušili.