BiH
0

Čavić: Savez za promjene ruši Dodikovu vlast

FENA
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Savez za promjene u RS-u je nastao da bi se konačno s vlasti skinuo Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratski narodni savez (DNS) i Socijalistička partija(SP) koji zajedno, proteklih devet godina, vode RS u propast - izjavio je danas predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Siguran je da će to i građani prepoznati i, kako kaže, shvatiti da je politika koju vodi Savez za promjene ozbiljna alternativa da nakon oktobra preuzme upravljanje RS-om i povede je demokratskim putem, putem slobode i javnog upravljanja javnim sredstvima.

Nakon što je danas u Banjoj Luci blok 11 opozicionih partija i 40 nevladinih organizacija i pojedinaca i zvanično formirao Savez za promjene, Čavić je rekao da žele da ovaj savez bude “sušta suprotnost” Miloradu Dodiku i njegovim sljedbenicima.

-Nismo se sastali da bismo se takmičili s njim u primitivizmu, lažima i lopovluku, nego da bismo se protiv toga borili - tvrdi Čavić i uvjerava da Savez ima kapacitet da mijenja stvari i da će demantovati sve ono što je na najružniji način njima kvalifikovano od režima u RS-u.

I predsjednik PDP-a Mladen Ivanić uvjerava da Savez za promjene ima snagu, potencijal i mogućnost da promijeni aktuelnu vlast u RS-u i to će se dogoditi u oktobru.

Ivanić je u izjavi novinarima najavio i snažnu kampanju uoči oktobarskih izbora.

U narednom periodu najavljuju i sve detalje, posebno ekonomskog programa ovog saveza, za koji vjeruje da će donijeti pozitivne promjene u RS-u.

Najavili su da će zajedničke kandidate za najvažnije funckije vlasti saopćiti krajem maja.