SDU
0

Krivične prijave protiv ministara Heće i Radivojevića

FENA
Zbog licemjernog i ponižavajućeg odnosa prema građanima u slučaju retroaktivnog povećanja cijene koštanja gasa, SDUBiH je podnio krivične prijave protiv premijera Vlade FBiH Mustafe Mujezinovića i nadležnih ministara Desnice Radivojevića i Vahida Heće, saopćeno je danas iz ove stranke.

"Da smo bili upravu dokaz je i politikantska podvala neviđenih razmjera u režiji ministra Heće kod plasiranja reklamne kampanje JP "Elektroprivreda" BiH koju je platilo Ministarstvo energetike i rudarstva FBiH i "Energoinvest“. Ovakvo ponašanje ministra Heće zorno pokazuje čemu zapravo služi jedan posto od Ugovora za isporuku gasa BiH, koji se daje "Energoinvestu", a na koje je u svojim prijavama nadležnom Tužilaštvu i agencijama za zaštitu zakonitosti, SDUBiH svojevremeno ukazivao", kaže se u saopćenju.

Stvarajući od javnih preduzeća kadrovsku bazu i paralelne strukture stranačkih budžeta, smatraju u ovoj stranci, aktuelna vlast pokazuje da nema ni stida ni obraza pred građanima koji u suštini snose troškove svih onih privilegija koju uživa aktuelna vladajuća garnitura ne radeći ništa.

Da je to tako najbolje govori i činjenica da je na zahtjeve za pristup informacijama koje je o pitanju gasa uputio SDUBiH, ministar Hećo u svom odgovoru odgovornost za retroaktivno povećanje cjene gasa prebacio na ministra Radivojevića koji je u svom odgovoru, također, odgovornost prebacio na ministra Heću.

Sve navedeno upućuje na zaključak da je o ovom i drugim pitanjima vezanim za retroaktivno povećanje cijene gasa umjesto Vlade FBiH, jedino stvarno nadležno Tužilaštvo, koje je po prijavi SDUBiH već reagovalo.

Predsjednik SDUBiH Nermin Pećanac je kao podnosilac prijave uime SDUBiH i prevarenih građana, već dao izjavu MUP-u Kantona Sarajevo i priložio dokaze i dokumentaciju koje potkrepljuju tvrdnje SDUBiH o nezakonitosti retroaktivnog povećanja cijene gasa.

SDUBiH ponovo poziva građane da ne podrže korumiprane i kompromitovane kadrove koje su građanima ponudile stranke na predstojećim izborima, već da svoje povjerenje daju patriotama, poštenim i sposobnim kadrovima koji su znali i u ratu i u miru braniti dostojanstvo građana i države BiH.