Krivične prijave protiv komesara policije HNK i napadača na ekipu portala Tačno.net

Klix.ba
21.1.2015. u 16:34
1
Krivične prijave protiv komesara policije HNK i napadača na ekipu portala Tačno.net
1
Krivične prijave protiv komesara policije HNK i napadača na ekipu portala Tačno.net
Nadležnom tužilaštvu u Mostaru danas su predate krivične prijave protiv komesara policije Hercegovačko-neretvanskog kantona Ilije Lasića, te protiv Marina Kordića, Josipa Čuljka i Antonija Vrljića, napadača na Šteficu Galić i Amera Bahtijara, urednicu i novinara portala Tacno.net.
Advokat urednice i novinara portala tacno.net Senad Pećanin objasnio je razloge podnošenja krivičnih prijava: "Očito je da nadležne policijske službe u Mostaru, na čelu sa komesarom policije Ilijom Lasićem, čine sve da zataškaju napad na urednicu i novinara portala tacno.net. Umjesto da policija podnese krivične prijave protiv napadača nadležnom tužilaštvu, komesar Lasić je pokrenuo prekršajni postupak protiv napadnutog novinara Bahtijara i samo jednog napadača. Drugi napadač je novčano kažnjen samo zbog lažnog predstavljanja, dok je treći napadač, Antonio Vrljić, uposlenik Ministarstva sigurnosti BiH, policijski već amnestiran i pretvoren u svjedoka napada. Simptomatično je i da policija još uvijek nije uputila poziv za saslušanje svjedoka Štefici Galić.

"Očito je da psovanje 'balijske majke', uvrede na nacionalnoj osnovi i prijetnje novinarima da će 'proći kao profesor Slavo Kukić', koji je brutalno pretučen u svom univerzitetskom kabinetu, predstavljaju tek razlog da mostarska policija zaštiti napadače, a ne žrtve", izjavio je advokat Pećanin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: