|

Urednici portala Tacno.net napadnuti u Mostaru: "Završit ćete kao Slavo Kukić"

Urednici portala Tacno.net napadnuti u Mostaru: "Završit ćete kao Slavo Kukić"
126
Piše: I. P.
2.1.2015. u 18:09
2.1.2015. u 19:24
0
komentara
126

dijeljenja
Urednici portala Tacno.net napadnuti u Mostaru: "Završit ćete kao Slavo Kukić" Foto: Arhiv
U mostarskom tržnom centru Mepas danas su verbalno napadnuti urednici portala Tacno.net.
Glavna urednica Štefica Galić i urednik Amer Bahtijar napadnuti su oko 17 sati nakon izlaska iz kino sale u kojoj su gledali film sa trogodišnjom djevojčicom, unukom glavne urednice. Njima nepoznati muškarci u 30-im godinama susreli su ih nakon čega su otpočeli sa vrijeđanjem koje je kasnije preraslo u otvorenu prijetnju.

"Mi smo se vraćali iz kina sa trogodišnjom djevojčicom u trenutku kada su nam trojica mladića dobacili 'jel' vam krep'o Tito?'. Nakon toga počeli su sa vrijeđanjem govoreći 'g**na balijska' i psujući 'balijsku majku'. Odmah smo obavijestili policiju koji su se ponašali kao kondukteri jer su mladići nastavili sa vrijeđanjem i prijetnjama u njihovom prisustvu. Naime, oni su rekli da ćemo zbog toga što pišemo završiti kao Slavo Kukić, profesor koji je nedavno pretučen u Mostaru", rekao je za Klix.ba Amer Bahtijar koji je dodao da je njegova kolegica Galić izuzetno potresena.

"Prijetnje i napadi su bukvalno svakodnevni, ali mi ćemo nastaviti da radimo kao što smo radili i do sada", zaključio je Bahtijar.

Za Klix.ba je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno da je u Mepasu došlo do incidenta te da su službenici MUP-a izašli na teren gdje su sakupili potrebne informacije. U ovom slučaju niko nije priveden, potvrđeno je za Klix.ba.

Nezvanično saznajemo da je jedan od napadača Josip Čuljak.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.