{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krivična prijava protiv Amalije Simić, direktorice Hotela Tuzla

28.1.2014. u 19:06
0
2
Krivična prijava protiv Amalije Simić, direktorice Hotela Tuzla
0
Krivična prijava protiv Amalije Simić, direktorice Hotela Tuzla
Sjednica Sindikata Hotela Tuzla
Sindikalna organizacija Hotela Tuzla večeras je na vanrednoj sjednici donijela jednoglasnu odluku o pokretanju krivične prijave protiv direktorice Amalije Simić zbog, kako je navedeno, nepoštivanja prijedloga Sindikata i Vijeća zaposlenika o nemogućnosti davanja otkaza radnicima sve dok se prema njima ne ispoštuju obaveze definisane kolektivnim ugovorom.
Istaknuto je kako su radnici nedavno dobili platu za januar 2013. godine, a pojedinim radnicima Hotela Tuzla, kako je istaknuto na sjednici, nisu uplaćeni doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje od 2006. godine. Također, naglašeno je kako se krenulo u seriju otkaza radnicima, a od 35 rješenja o otkazu koja su otkucana u januaru u djelo je sprovedeno 16.

Također, donijeta je odluka o pokretanju tužbe protiv Kantonalne agencije za privatizaciju, zaključeno je da se traži revizija privatizacije i da se van snage stavi odluka o imenovanju Vijeća zaposlenika koje je formirano 20. januara 2014. godine. Na vanrednoj sjednici donijeta je odluka i o raskidu aneksa na Ortački ugovor između radnika Hotela Tuzla i slovenačke kompanije Ram Invest.

Radnici su najavili i održavanje protesta ispred Vlade TK, a tražit će od premijera Seada Čauševića i resornog ministra Senaida Hadžića da im pomognu u rješavanju njihovog radno-pravnog statusa. Istaknuto je kako u Hotelu Tuzla djeluje još jedna sindikalna organizacija koja je bliska menadžmentu, dok je navedeno kako je trenutni dug hotela oko 13 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: