BiH
0

Kritike PDP-a i DP-a na dokument "Ekonomska politika za 2012."

SRNA
Dragan Čavić (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Dragan Čavić (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Predsjednici Partije demokratskog progresa i Demokratske partije Mladen Ivanić i Dragan Čavić kritikovali su dokument "Ekonomska politika za 2012. godinu", navodeći da će u narednoj godini posebno teško stanje biti u poljoprivredi.

"Ne poštuje se strategija razvoja poljoprivrede u kojoj je predviđeno osam odsto izdvajanja iz budžeta za subvencije, a nije ispoštovana ni odredba o šest posto", rekao je Ivanić nakon sastanka sa Čavićem.

On je dodao da nivo subvencija za penzioni fond ostaje na istom nivou, iako je broj penzionera povećan, dok je broj onih koji plaćaju doprinose opao.

Čavić je rekao da su u Nacrtu budžeta za 2012. godinu izdvajanja za izmirenje dugovanja povećana za 33 posto u odnosu na ovu godinu.

Ivanić i Čavić smatraju da su usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona RS u službi vladajuće stranke te da je njegova krajnja posljedica smanjena mogućnost poslanika iz malih sredina da budu izabrani, kao i da se jača uticaj šefova partija.

Lideri PDP i DP razgovarali su i o mogućoj saradnji opozicionih partija na lokalnim izborima naredne godine kako bi nastupili jedinstveno sa zajedničkim kandidatima za načelnike i ocijenili da se u pojedinim sredinama razgovori o tome odvijaju u dobrom smjeru.