FOTO
/
Kriminalna grupa kakva je razbijena u RS postoji i u FBiH

S
Piše: D. Tomić/Sarajevo-x.com
8.12.2011. u 13:49
0
11
Kriminalna grupa kakva je razbijena u RS postoji i u FBiH
0
Organizovana kriminalna grupa, slična onoj kakva je jučer, zbog nelegalnog kockanja razbijena na teritoriji RS prema našim informacijama postoji i na prostoru Federacije BiH, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP RS Drago Milošević.
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com

Milošević nije iznosio više detalja o pomenutoj grupi, ali je objasnio da je u jučerašnjoj akciji u 16 opština RS pretreseno 39 lokacija i uhapšeno 13 osumnjičenih.

"Opsežnom istragom, koja je trajala poslednjih pola godine, obuhvaćeno je 14 osoba, ali jedna od njih je još u bjekstvu", objasnio je Milošević.

On je otvrdio jučerašnja pisanja portala Sarajevo-x.com, da je u akciji zaplijenjena veća količina novca, skupocjenih automobila i računara.

"Tokom pretresa je nađeno i oduzeto oko 270.000 KM novca, pet vozila čije vrijdnost je oko 400.000 KM, te više stotina računara", rekao je Milošević na današnjoj konferenciji.

Zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP RS je naglasio da je razbijena kriminalna grupa budžet RS oštetila za više miliona KM, te da su svi poslovi vođeni iz Banje Luke.

"Svi osumnjičeni su bili uvezani, ali je glavni server, kojim su organizirane igre na sreću bio u Banjoj Luci. Radi se o pokeru koji se igra na internetu i određenim tombolama", objasnio je Milošević

Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com

Na današnjoj konferenciji za novinarem, kojoj je prisustovao i direktor policije RS Gojko Vasić je navedeno da akcija još traje i da se u narednim danima može očekivati još hapšenja.

"Neki od oštećenih javili su nam se jučer, a neki se javljaju i danas tako da još otkrivamo pojedine lokacije i osobe koje se mogu dovesti u vezu sa ovom kriminalnog grupom."

Podsjetimo, u akciji Kubikus, koja su jučer sproveli Specijalno tužilaštvo i policiji RS uhapšene su osobe koje su putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću RS, organizovali nelegalno kockanje te oštetili Budžet RS za više miliona KM.

Kako je danas potvrđeno među uhapšenima ima i inžinjera elektro struke, koji su izrađivali specijalne servere za nelegalno kockanje. Svi oni predate su Specijalnom tužilaštvu RS, gdje se trenutno saslušavaju.

Kako je danas navedeno, pretpostavka je kako je ova organizovana kriminalna grupa na prostoru RS djelovala poslenjih nekoliko godina.


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: