Akcija "Kubikus"
0

Istraga pokrenuta iz Republičke uprave za igre na sreću

Piše: D. T.
Direktor Republičke uprave za igre na sreću Zdravko Miličević rekao je novinarima da je istraga u vezi sa velikom policijskom akcijom ''Kubikus'' pokrenuta iz institucije na čijem je čelu i da je on lično o sumnjivim radnjama upoznao policiju RS.

Miličević je naglasio da su aktivnosti na razbijanju ove grupe pokrenute tako što je u periodu od januara do marta ove godine otkrivena ilegalna mreža organizatora igara na sreću, koja se odvijala putem interneta.

''Krajem marta i početkom aprila ove godine ja sam imao sastanke sa direktorom Policije RS kojeg sam obavijestio da Uprava ne može kvalitetno tenički završiti ovaj posao, jer se radi o visokoj tehnologiji, koju posjeduje MUP RS, rekao je Miličević.

On je dodao da je nakon toga uslijedilo više sastanaka sa službenicima Jedinice za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u MUP-u RS.

Podsjetimo, u nastavku akcije "Kubikus", policija RS jutros je privela Anitu Vrančić i Mirjanu Jočić koje su zaposlene kao inspektorice u Republičkoj upravi za igre na sreću.

Nezvanično se saznaje da su sprovedene i predate u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

Jučer je, nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu RS-a u Banjoj Luci, predloženo određivanje pritvora za Darija Brkića, vlasnika kafe-kazina "Kajak" u Banjoj Luci.

Saslušavani su i ostali uhapšeni: Naum Golić, Petar Lekić, Zoran Dragićević, Željko Botia, Duško Savić, Milivoj Dragičević, Velibor Milošević i Milijan Ivankvić.

Tokom akcije kodnog naziva Kubikus, koja je provedena u srijedu u 16 općina RS-a, prilikom koje je pretreseno 39 lokacija, oduzeto oko 270.000 KM gotovog novca, pet skupocjenih vozila vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računara.