Akcija "Kubikus"
0

Banja Luka: Uhapšene dvije inspektorice

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U nastavku akcije "Kubikus", pripadnici MUP-a Republike Srpske jutros su lišili slobode Anitu Vrančić i Mirjanu Jočić koje su zaposlene kao inspektori u republičkoj Upravi za igre na sreću, saznaje Srna.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja potvrdila je Srni da pripadnici MUP-a vrše pretres u prostorijama Uprave u Banjoj Luci po naredbi Okružnog suda i pod nadzorom Specijalnog tužilaštva RS.

U MUP-u RS kažu da se akcija "Kubikus" nastavlja.

U akciji je prije dva dana uhapšeno 13 osoba zbog sumnje da su organizovanjem nedozvoljenih igara na sreću putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, oštetili budžet Srpske za milionski iznos i pribavili protivpravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima. 

Policija je oduzela oko 270.000 KM gotovog novca, pet skupocjenih vozila preliminarne vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računara. Za još jednom osobom se traga, a u akciji je oduzeto nekoliko servera koji su omogućavali računarima da budu povezani. 

Pretresi su izvršeni na 39 lokacija na području RS u opštinama Banja Luka, Laktaši, Bosanska Gradiška, Prnjavor, Srbac, Pale, Istočno Sarajevo, Foča, Čelinac, Bijeljina, Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Vlasenica, Bileća i Gacko.