{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Krenuli kući: Premijer FBiH obećao rješenje problema penzionera Krivaje u maju

Piše: M. N./Klix.ba
27.4.2015. u 14:27
2
18
Krenuli kući: Premijer FBiH obećao rješenje problema penzionera Krivaje u maju
2
Radnici preduzeća Krivaja koji su jutros iz Zavidovića došli ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu kako bi tražili rješenje problema za oko 80 radnika koji zbog neuvezanog staža ne mogu otići u penziju, dobili su obećanje premijera FBiH Fadila Novalića da će njihova situacija biti riješena do 10. maja.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


Predstavnici sindikata Krivaje predvođeni predsjednikom sindikata Feridom Balićem, primljeni su na sastanak u Vladi FBiH kojem je prisustvovao premijer, predstavnici nove Vlade FBiH i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

"Problem prvog dijela naših penzionera bit će riješen do 10. maja, dok će se drugi dio riješiti do 10. ili 15. juna. Optimisti smo i vjerujemo da je Vlada FBiH jedna ozbiljna institucija. Ukoliko kojim slučajem ne bude ispunjeno obećanje do 10. juna, doći ćemo ispred zgrade Vlade i nećemo ići kućama", rekao je Balić za Klix.ba.

Premijer Novalić je izjavio da su predstavnici Vlade iscrpno upoznali svaku granu sindikata kako će biti tretirana u novom ekonomskom programu. Napomenuo je da situacija, socijalna i privredna, u Federaciji BiH nije dobra i da Vlada ide u reforme, ali i da stvari ne treba posmatrati na način da je Vlada ili neko drugi od socijalnih partnera pojedinačno "kriv za sve".

"Slabosti ima i na sindikalnoj strani, ali treba nam saradnja i sastanak je prošao u veoma konstruktivnoj atmosferi", rekao je Novalić.

Ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović kazao je kako će biti učinjeno sve da se pronađen najbolje moguće rješenje za ovo preduzeće.

Na sastanku je rečeno kako je u budžetu planirano 200.000 KM za penzionisanje radnika, te da će rebalansom biti izdvojeno još sredstava kako bi svi radnici bili zbrinuti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: