{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nikšić: U budžetu su planirana sredstva za uvezivanje staža radnicima "Krivaje"

F
FENA
27.4.2015. u 15:49
0
17
Nikšić: U budžetu su planirana sredstva za uvezivanje staža radnicima "Krivaje"
0
Nikšić: U budžetu su planirana sredstva za uvezivanje staža radnicima "Krivaje"
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši federalni premijer, Nermin Nikšić, kaže da je u Budžetu FBiH za 2015. godinu na poziciji Ministarstva industrije, energetike i rudarstva predviđeno 1.200.000 KM za penzionisanje, odnosno uvezivanje radnog staža radnicima.
"Nije napisano da je za Krivaju, ali je to namjena uvezivanja radnog staža radnika u ovakvim slučajevima poput Krivaje. Koliko znam Ministarstvo je program završilo i ono bi trebalo da čeka na mišljenje Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva finansija te bi se moglo razmatrati na jednoj od sljedećih sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH", izjavio je Nikšić komentirajući današnji sastanak federalnog premijera, Fadila Novalića i predstavnika radnika "Krivaje" na kojem je, između ostalog, rečeno da u ovogodišnjem budžetu nisu planirana sredstva za penzionisanje radnika ove kompanije.

Nikšić kaže da je "prilikom primopredaje premijeru Novaliću skrenuo pažnju na činjenicu da je prethodna Vlada okončala proces donošenja odluke, čime se trebalo isplatiti 200.000 KM preko resornog ministarstva i trezora“.

"To samo nije bilo moguće zbog odluke o privremenom finansiranju FBiH za prva tri mjeseca ove godine", kazao je Nikšić.

Bivši radnici Krivaje su jutros protestovali ispred Vlade FBiH, jer traže uvezivanje staža, a što im je kako kažu prethodna Vlada obećala da će se desiti nakon prodaje ''Krivajine'' imovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: