Bez uvijanja
0
Krajina se izmiriti mora
Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koji kvalitetan kadar? DNZ i kadar, pa jeli ti covjece znas ijednog kvalitetnog clana DNZ? sve propaliteti koji se nicim drugim nisu uspjesno bavili, pa ce sad politikom. i bas ce na taj nacin ojacati se krajske pozicije u sarajevu. ovo je takva jedna parodija, svim onima koji znaju sta se u krajini desilo, i o kojem se to vise agrokomercu prica, propalo je, shvati firma koja ne posluje 20 godina se ne moze vratiti, ni popraviti, ni nista, propala, ko Golf 2 koji se nije 20 godina vozio, u nasoj zemlji nema vise korporacija, velike firme su sve propale, nije samo politicki motiv u pitanju, eto npr. kombiteks. sto je on propao u zemlji butika, krpica, dronjaka? nece niko vise da radi, hoce svako da pljacka, i to kroz politiku, s imunitetom.
Ovo je zalostan jedan tekst. Ja imam clanove familije koji su poginuli od DNZ-asa, Tim ljudima nema buducnosti u politici, a SDP na vrlo rovitom terenu moze da izgubi i ono uporiste koje je stekao. Normalno je da Hamdije Pozderca unuk - Hamdija gradonacelnik, i Fikretovci suruju. Fikret je izgradio svoju imperiju na parama koje su Hamdija i Hakija nanijeli. Srbi su onda svrgnuli Hamdiju, a Fikretu nije ostalo, osim da kupi s parama mjesto u SDA gdje mu nije mjesta bilo (nije nikad radio u interesu BiH - sta je Fikret uradio i za koga van Kladuske i Cazinske opstine - neka mi neko napise, nikad nista). Sad se je u truli DNZ pridruzio i - \"para nema, plata nema\". Krmak koji je u Turskoj ulojavao se dok smo mi bili 3 i pol godine u obrucu. Muhamed Cengic, jedan od osnivaca SDA, prvi predsjednik vise-stranacke vlade, i covjek koji je nestao zadnjih 20 godina, pa ce sad on, u isljucivo, Fikretovoj stranci, da bude relevantan faktor. Gade mi se svi, najvise oni kojima lesevi ne smetaju.
pa zašto onda dolazite studirati u Sarajevo ako ste se odrekli Sarajeva. Doduše, dolaze normalni ljudi.
@ jovo Pa (me)Đedovića uzmite sebi za predsjednika i onako je u ratu radio za č e t n i č k u tj. vašu stvar.
Đedovića za predsjednika: http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/babo-je-bolji-od-izetbegovica-2303.html
S obzirom da je suljo tihic jedno vrijeme bio i babin bojovnik onda ne treba biti iznenadjenje zbog ove koalicije
Mi volimo Bosnu i Hercegovinu i ljiljane. Ima ovdje onih koji lafo misle da zavade ponovo nas Bosnjake. Ovoga puta kao hoce da zavade Sarajlije i Krajisnike LJILJANE kao STO SU HTJELI i za vrijeme rata , ali nije uspjelo. Ponovo misle da to mogu, hahaha. Selam Sarajlijama od Korpusovaca iz Krajine.
ma bravo Pisac! Citam al nikako da skontam, jel ti drazi sdp ili je to ipak dnz!? Svaka cast Zlatku na pobjedi na izborima, vecina gradjana i seljaka je zasicena izlizanim i potrosenim spodobama. Hajd sto SDP ide sa Suljom ruku pod ruku - to smo znali i ranije, ali da razgovara i dogovara posao sa otpadnicima a ti PISAC to podrzavas - e svaka ti cast!!! Odi, molim te, u Cazinsku krajinu pa reci komsijama da su kreteni sto i oni ne idu svake godine u Rijeku... A PISAC BIO U ARMIJI RBiH!!!!
samo mala digresija. jesam li upravo proitao da je neko stavio znak jednakosti izmedju odlaska slaviti rodjendan ratnom zlocincu(pravosnazna presuda) i teksta o prvom predsjedniku BiH(ako nista ono iz istorijskih razloga). pametnom dosta reko bi gore potpisani. Da se razumijemo Alija je imao svojih mana i gresaka, vojnik sam koji nije nista dobio, doduse nisam ni trazio. mislim da je na djelu uredjivacka politika prenesena iz oslobodjenja. sda i dnz su u ovom tekstu sporedni likovi, glavni lik je satro pametno provucen, sdp gradi dobre odnose, radi covjeka nije radi fotelja. P.S. Sto se kadrova iz Bihaca tice nisi zaboravio babu u pio/mio? bio malo direktor kojeg je postavila sda, pa nije sluso pa sad samo savjetnik. koji se doduse ne pita al ubire platu, dize sebi prosjek pred penziju. sda naravno zna izabrati kadrove, pa se sad i sinovi svete. glupani pravi. e haj sad recite ciji sam? znam da hocete, to vam je osobina, ja mescini reko kako jes, popljuvo malo sviju
Nesporne su činjenice da obje strane u Krajini imaju posljedice i rane od prokletog sukoba, koji su imputirali, financirali i najviše iskoristili velikosrpski agresori. Zar bismo mi Bošnjaci trebali sad vjekovima se osvrtati na taj sramni i bolni dio naše nedavne historije, te da nas taj period koči u daljem razvoju i poboljšanju uslova i standarda života hiljada Krajišnika, a pogotovo naše djece i omladine koja nema nikakve veze sa 93, 94. god. Svakom pomirenju, zajedništvu, odricanju od međusobnih optužbi, svakom radu, razgovoru, pregovorima pa i formiranju zajedničke vlasti a koji vode napretku i prosperitetu Krajine i cijele Bosne samo pohvale i čestitke, neovisno vodili ih iz SDA, SDP, ili DNZ-a ili neke četvrte stranke. Ukoliko je ovo samo još guranje kamena pod bubreg gladnim Krajišnicima, žalim što sam uopšte izdvojio dragocjeno vrijeme. pozdrav.
Pohvalno je što su gospoda razgovarala, kao i većina onog što je kazao dotični gospodin ako se iza svega toga izrodi pomirenje, i boilje za narod Krajine. Pokretanje agrokomerca i još inih prijeratnih giganata u Krajini je trebao biti prioritet broj jedan, svima do sada, nažalost nije. Plašim se da je i ovo samo puka retorika i uglađivanje svojih dnevno-političkih cikjeva pomenuti lidera. Nezaboravimo hiljade ljudi u Krajini je bez posla nerade firme, tvornice, rudnici u Bužibu, Bihaću; Kladuši, Ključu, Cazinu ... a krivci za to se mogu pronaći upravo u samoj Krajini. Neki su profitirali u Krajini upravo zahvaljujući međusobnom sukobu a neki su profitirali kada se sve završilo u lopovskoj privatizaciji i stranačkom potkusurivanju ovdašnjih firmi. zato i jesmo sada među najgladnijm dijelom BiH. Da nam nije dijaspore i ovo malo preduzeća što radi, pasli bismo travu, to su problemi koji muče Krajinu i Krajšnike.
TI SI JEDAN OBICNI AUTONOMAS.SERONJA BEZUHI
Pomirili se.....Krajisnici? Pa tamo je sve posvadjaTO? Od najmanje mahale...do najvece kasabe.... svi napuhaTi... niko ni\'skim ne govori. Svi se pusu... i svi misle da su u\'pravu...
Nemoj Sarajlije prijatelju iz Sarajeva rukovode Samcani, Focaci, Trnovljaci, Travnicani, Olovljaci i ostali koji su se skotrljali u ovaj grad u koji su donijeli svoj poganluk i seljacku mudrost i tako zagorcali zivot i Sarajlijama i Krajisnicima i svim normalnim i casnim ljudima u ovoj zemlji
Pojma vi Sarajlije nemati sta se desava u Krajini. Krajina je odavno otpisala Sarajevo, a dosat vremena prije toga je Sarajevo otpisalo Krajinu, dokle ce to ici tako ne znam, ali Sarajevo ima pravo odnos macehe prema USK...