Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A uskoro će nam "odobrit" novu porciju otrova iz MMF-a iako te pare leže u BiH al' ih država neće da uzme. Pa vi recite da ovdje ima budućnosti. Samo je pitanje DANA ljudi moji, pitanje DANA, upamtite to. 1992 će bit' ko dječija priča za laku noć.
razlike izmedju ovog organizovanog drzavnog i mafijaskog reketa ja i ne vidim.... ne znam da li uopste i postoji....
odmah u akciju svim duznicima sve zaplijeniti i pokrenu i nepokretnu imovinu i namiriti dugove pa dokle ce vise potkradat drzavu i izrabljivat radnike da bi mogli hodat sa kurvetinama po ruckovima
Šta seru ovi iz uio-a ni u jednoj državi PDV nije isti za hljeb,cipele i jahte dok smo mi specifični pa je za sve nabrojanje isti. Dalje ni u jednoj zemlji PDV pravna lica ne plaćaju od svakog 10.u mjesecu za naredni SAMO JE KOD NAS SLUČAJ državi je bitno da se pdv naplati, a npr.za zaposlene u preduzećima i hoće li njima biti isplaćene plate boli ih briga hoće li poslodavac moći naokn što je iskeširao PDV moći isplatiti plate. Dalje jest ovih briga iz uio hoće li biti u mogućnosti pravno lice moci napatiti ispostavljene fakture njima je bitno da se plati PDV po osovu tih faktura. Kasnije ako neisplati platu poslodavac eto mu Porezne što nije uplatio poreze i doprinose iz plate sa mogućnosti kazne za to. Mislim da je rješnje barem da se plaćanje PDV-a produži barem 20.u mjesecu i da se plaća samo po osnovu ovih faktura koje je pravno lice naplatiloTako nije sa razlogom je ovoliki dug po osnovu PDV-a
Ma niko nista ne duguje drzavi ba... ...se dok mi vracamo!
Tražiti hitnu odgovornost za plaćene haračlije u UIO koje plaćene novcem BiH građana, poreskih obveznika da sakupljaju harače za dobrobit građana i države kako bi se gradili putevi, bolnice, škole, infrastruktura i druge usluge koje će olakšati život građanima BIH. Dakle, prvo pod hitno tražiti odgovornost od direktora i rukovodilaca iz UIO koji govore da je JAVNI dug tajna, što je apsurd nad apsurdima, pa tek onda od dužnika koji to ne bi sigurno bili da im odgovorni iz UIO nisu to omogućili.
kad smo kod duga odo u banku uplatiti ratu uuuuuh *ebem ti kredit
Ovog sam vidio na jacapi.Stoji sa momkom i kupuju blitvu.Pita onog sto prodaje:Jaao kako lijepa blitvica,a koliko je?
Nisu krivi dužnici već su isključivo odgovorne plaćene haračlije iz UIO koje plaćaju BiH građani poreski obveznici da sakupljaju harače za dobrobit građana i države. Prvo krenuti od direktora iz UIO koji govore da je JAVNI dug TAJNA, pa onda od dužnika.
Kako bi nam budzet jos bolje izgledao da raspolazemo sa ovim parama. Podhitno treba povecati procenat naplate duga.