BiH
0

Kosor i Josipović zadovoljni susretom s članovima Predsjedništva BiH

FENA
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izrazili su danas zadovoljstvo susretom s članovima Predsjedništva BiH iz kojega je, saglasni su, razvidna povezanost i prijateljstvo između Hrvatske i BiH te uzajamna želja za rješavanjem svih otvorenih pitanja.

Josipović je poručio kako su vodstva obje države pokazala odlučnost da čim se za to steknu uvjeti, odnosno formira Vijeće ministara BiH, priđe rješavanju bitnih pitanja između dvije države.

Njegovoj se ocjeni pridružila i hrvatska premijerka, ocijenivši da je susret s vodstvom BiH na tragu zajedničke izjave, koju su nedavno dali ona i Josipović, "o tome kako gledamo na sadašnjost i budućnost BiH koju će Hrvatska i kao 28. članica EU pomagati na njezinom euroatlantskom putu".

Predsjednik Josipović i premijerka Kosor kazali su to novinarima nakon jednosatnog sastanka u Banskim dvorima na kojem su se usuglasili da će general pukovnik Drago Lovrić na dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH zamijeniti generala Josipa Lucića.