|

Čović i Ljubić kod Jadranke Kosor i Ive Josipovića

Čović i Ljubić kod Jadranke Kosor i Ive Josipovića
0
S
Sarajevo-x.com
12.1.2011. u 13:57
46
komentara
0

dijeljenja
Čović i Ljubić kod Jadranke Kosor i Ive Josipovića Josipović i Kosor: Podrška integracijama BiH u EU
Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović i predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor razgovarali u Zagrebu sa liderima Hrvatske demokratske zajednice Draganom Čovićem i Hrvatske demokratske zajednice 1990 Božom Ljubićem.
Predsjednici dva HDZ-a iz BiH upoznali su ih s dinamikom dogovora o uspostavi vlasti u BiH, kao i svojim prijedlozima reformi koje su nužne za brži put BiH u punopravno članstvo Europske unije i NATO saveza, kao glavnog strateškog cilja vanjske politike ovih dviju stranaka, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Josipović i Kosor predsjednica Vlade RH ponovili su poznati stav Republike Hrvatske o punoj potpori cjelovitoj i suverenoj, prijateljskoj Bosni i Hercegovini, i njenim naporima u procesima euroatlantskih integracija.

"Ponovili su i potporu rješenjima koja će osigurati poštivanje većinske političke volje konstitutivnih naroda i građana BiH, te reformama i rješenjima koja će osigurati institucionalnu jednakopravnost i hrvatskog naroda kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH", kaže se na kraju saopćenja.
Prijavi grešku


Komentari (46)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...