{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Hrvatska će pružiti partnerstvo i potporu BiH na putu prema EU"

S
27.10.2010. u 19:26
0
4
"Hrvatska će pružiti partnerstvo i potporu BiH na putu prema EU"
0
"Hrvatska će pružiti partnerstvo i potporu BiH na putu prema EU"
Ivo Josipović i Dragan Čović
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarao je u srijedu, 27. oktobra 2010. godine, u Zagrebu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Ivom Josipovićem. Teme razgovora bile su političke prilike u Bosni i Hercegovini, dinamika konstituiranja izvršne vlasti, odnosi između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te općenito politička situacija u regiji, navodi se u saopćenju HDZ BiH..
Posebno se razgovaralo i o položaju Hrvata u BiH, potrebi za instrumentima kroz koje mogu ostvariti svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju jednog od tri konstitutivna naroda, njihovom opstanku i povratku u Bosnu i Hercegovinu.
Dr. Ivo Josipović je ponovio kako će Republika Hrvatska uvijek voditi Ustavom utvrđenu brigu za dobrobit i zaštitu svojih sunarodnjaka koji žive izvan Hrvatske, pa tako i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović je istaknuo potrebu da se u formiranju vlasti u BiH vodi računa o reprezentativnosti političkih predstavnika u odnosu na sva tri naroda, kako bi izvršna vlast bila dugoročno stabilna i imala široku podršku za zahtjevne reforme koje predstoje.

Republika Hrvatska pozdravlja sva rješenja koja će poštovati jednakopravnost svih naroda i zaštitu prava svih građana Bosne i Hercegovine te pridonijeti stabilnosti i stvaranju kapaciteta za institucionalno približavanje BiH Europskoj Uniji. Predsjednik Republike Hrvatske istaknuo je kako je Bosna i Hercegovina jedan od najvažnijih partnera Hrvatske, i kako je njeno ubrzano približavanje Europskoj Uniji i NATO savezu i u interesu Republike Hrvatske, kao i regije. Na tom putu reformi i usvajanja evropskih standarda Republika Hrvatska će Bosni i Hercegovini pružiti partnerstvo i potporu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: