Drugi dan posjete
0

Članovi Predsjedništva BiH na sastanku sa Jadrankom Kosor

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Bakir Izetbegović danas, drugog dana zvanične posjete Republici Hrvatskoj, trebali bi se susresti s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, a nakon toga i s predsjednicom Vlade Hrvatske Jadrankom Kosor.

Protokolom posjete predviđen je i radni ručak koji u čast Predsjedništva BiH priređuje predsjednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor, kao i prijem u večernjim satima koji priređuje hrvatski predsjednik.

Članovi Predsjedništva BiH u ponedjeljak u Zagrebu razgovarali su s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

U toku bilateralnog susreta državnih delegacija, predsjednik Josipović je izrazio posebno zadovoljstvo što je Predsjedništvo BiH u novom sazivu u prvu zvaničnu posjetu stiglo baš susjednoj Hrvatskoj, te posebno naglasio uvjerenje da će međusobne posjete na najvišem nivou dati snažan impuls zajedničkom radu na rješavanju svih otvorenih pitanja, koja su od obostranog interesa.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da su ovom posjetom stvoreni uslovi za ubrzano rješavanje brojnih otvorenih pitanja, a posebno pitanja granice, smanjenja deficita u ekonomsko-trgovinskoj razmjeni, te poboljšanja saradnje.