BiH
0

Košarac: Danas imenovanje "krnjeg" saziva Vijeća ministara

FENA
Staša Košarac (Foto: Klix.ba)
Staša Košarac (Foto: Klix.ba)
Šef Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac kazao je danas prije početka sjednice da ovaj klub i poslanik DNS-a Jovan Vukovljak neće učestvovati u radu sjednice na kojoj se treba imenovati novi saziv Vijeća ministara.

Košarac tvrdi da je ovakvim imenovanjem prekršen Zakon o Vijeću ministara, što BiH ponovo uvodi u dodatni problem, a to je formiranje nelegalnog i nezakonitog Vijeća ministara.

"Klub poslanika SNSD-a i DNS-a s obzirom na to da je to dosad više puta najavljivao u javnosti, sigurno danas neće biti prisutan na sjednici Doma. Ovo što se danas dešava u parlamentu potpuni je cirkus", poručio je Košarac.

Naglasio je da su poslanici jučer u popodnevnim satima dobili poziv za sjednicu, a da pri tome nadležni organi nisu dostavili informacije parlamentu da li su izvršene provjere predloženih ministara i zamjenika ministara u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), a danas su sastanci pomjerani iz sata u sat.

To dovoljno govori, mišljenja je Košarac, o žurbi onih koji danas žele da formiraju vlast na državnom nivou.

"Mi nemamo frustraciju, želimo im uspjeh u radu, ali ovo je nezakonito Vijeće ministara te "krnji" sastav Vijeća ministara s obzirom na to da danas u odluci nema imena zamjenika ministra za transport i komunikacije", zaključio je Košarac.