{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Korisnici mobilnog operatera BH Telecom ponovo na udaru prevaranata

29.3.2013. u 07:50
1
64
Korisnici mobilnog operatera BH Telecom ponovo na udaru prevaranata
1
Korisnici mobilnog operatera BH Telecom ponovo na udaru prevaranata
Korisnici mobilnog opertera BH Telecom koji koriste Ultra kartice ponovo su na udaru prevaranata koji pokušavaju oštetiti korisnike za određeni iznos s mobilnog računa putem SMS poruka.
Na brojeve korisnika stižu poruke sadržaja istog kao kada korisnici jedni drugima nadopunjavaju kredit putem broja 061/1171. Razlika je u tome što "dopuna" stiže s drugog broja.

Sadržaj jedne od takvih poruka može biti sljedeći: "Vas račun je nadopunjen od BROJ sa 10.0 KM. Poruka: Kćeri dušo javi mami jesi li dobila 10 KM - mama."

Nakon ove poruke stiže SMS u kojem se navodi kako je došlo do zabune te osoba traži povrat "dopune":

"Jao ja se izvinjavam. Greškom sam poslala vama 10 KM, a trebala sam svojoj kćerki. Možete mi vratiti, hvala lijepa. Evo broj pa pošaljite".

Iz BH Telecoma ističu kako im korisnici redovno prijavljuju ovakve slučajeve.

"Iako smo u nekoliko navrata upozoravali naše korisnike na ovu vrstu zloupotrebe, nažalost, slične zloupotrebe se još uvijek dešavaju. BH Telecom svakodnevno radi na uočavanju i sprečavanju ove vrste zloupotrebe usluga, sankcionišući brojeve sa kojih se šalju takve poruke, tako da je broj takvih slučajeva znatno smanjen", rečeno je u BH Telecomu za Klix.ba

Ističu kako je važno da korisnici obrate pažnju na poruke sličnog sadržaja i da ih odmah prijave Kontakt centru BH Telecoma na besplatan broj 1444, nakon čega će BH Telecom poduzeti potrebne aktivnosti protiv prijavljenih brojeva sa kojih se vrši zloupotreba.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: