34 stambene jedinice
0

Korisnici kolektivnog smještaja u Zvorniku dobit će stanove

FENA
Zvornik
Zvornik
Zvornik će i ove godine biti obuhvaćen Programom rješavanja problema raseljenih, povratnika i izbjeglica, a resorno ministarstvo RS-a će, u saradnji s općinskim rukovodstvom, izdvojiti sredstva za prioritetne projekte na području te regije. Ovo je rečeno tokom sastanka ministra za izbjeglice i raseljene osobe RS-a Davora Čordaša s načelnikom općine Zvornik Zoranom Stevanovićem.

Čordaš je napomenuo da je, osim projekata koji će se finansirati iz budžetskih sredstava, općina Zvornik uvrštena i u CEB projekt u okviru kojeg će biti izgrađeno 34 stambene jedinice.

Dodao je da će realizacijom ovog projekta, nove stanove dobiti svi korisnici kolektivnog vida stanovanja u Zvorniku, saopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.

Stevanović je istakao da je Zvornik među vodećim općinama po procentu povratka izbjeglica i raseljenih i zahvalio ministru Čordašu što Vlada RS i resorno ministarstvo kroz programske aktivnosti prate dinamiku povratka u tu lokalnu zajednicu.

On je dodao da je u narednom periodu, osim zatvaranja objekata kolektivnog stanovanja, jedan od prioriteta i asfaltiranje lokalne putne mreže u Mjesnoj zajednici Skočić, te izrazio nadu da će taj projekt naći svoje mjesto u Programu Ministarstva za 2013. godinu.

U protekle dvije godine Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS je za projekte u općini Zvornik izdvojilo više od 400.000 KM.