{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kopić: U Bosni i Hercegovini ima stotine Sanadera, ali ih niko ne hapsi

19.11.2014. u 13:01
31
11
Kopić: U Bosni i Hercegovini ima stotine Sanadera, ali ih niko ne hapsi
31
Kopić: U Bosni i Hercegovini ima stotine Sanadera, ali ih niko ne hapsi
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Pedesetak obespravljenih radnika Livnice čelika, Hotela Tuzla, Tuzlaputeva, Polihema, Poliolchena, Guminga, Gredelj-Revoma, Konjuha... i danas su mirno protestovali ispred Kantonalnog tužilaštva i Kantonalnog suda u Tuzli.
Nakon jednosatnih protesta predstavnici radnika okupili su se u Sindikatu solidarnosti kako bi se dogovorili o daljim koracima. Inače, sa rukovodstvom Sindikata solidarnost u utorak je razgovarao Jonathan Moor, šef misije OSCE-a u BiH, a ranije i još neki zvaničnici međunarodne zajednice u BiH.

"Opet smo ispred Kantonalnog tužilaštva i Kantonalnog suda u Tuzli. Možemo reći kako nemamo nikakvo povjerenje u rad ovih institucija. Pogotovo nemamo povjerenja u rad Kantonalnog tužilaštva. U Bosni i Hercegovini ima stotine Sanadera, ali ih niko ne hapsi“, kaže Sakib Kopić, predsjednik Sindikata solidarnosti i nastavlja:

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba


"Pravosudne institucije rade samo onda kada je riječ o običnom čovjeku. Meni su odmah poslali "plavu kovertu“ nakon što sam kritikovao rad Besima Durakovića, direktora kantonalnih inspekcija. Već je zakazano ročište jer sam mu, navodno, nanio duševnu bol i patnju. Šta je sa našom boli i patnjom? Kada će početi hapsiti sve one koji su radnike doveli do prosjačkog štapa“, pita se Sakib Kopić.
Radnici će i dalje organizovati mirne proteste srijedom, a novoj Vladi TK ostavit će rok od 100 dana.

"Mi smo to rekli i na sastanku sa Jonathanom Moorom. Tih 100 dana padaju negdje u februaru, na godišnjicu uličnih demonstracija“, kaže Kopić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: