BiH
0

Konzul Pleše: Do 10 sati u Mostaru glasalo 1.100 hrvatskih državljana

FENA
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Do 10 sati na 10 birališta koje pokriva Generalni konzulat Hrvatske u Mostaru, na izbore za hrvatskog predsjednika izašlo je 1.100 hrvatskih državljana koji žive u BiH, izjavio je za Fenu generalni konzul Velimir Pleše.

"Imali smo problema s nestankom električne energije od 10 do 11 sati pa nismo mogli izdavati potvrde za glasovanje što je prouzročilo veće gužve na biračkim mjestima, Sada je sve u redu i proces glasanja odvija se bez teškoća", kazao je Pleše.

Osim na području Generalnog konzulata Hrvatske u Mostaru, gdje je otvoreno 10 biračkih mjesta, po dva biračka mjesta otvorena su u Veleposlanstvu Hrvatske u Sarajevu i Generalnom konzulatu u Tuzli te jedno biračko mjesto u Generalnom konzulatu Hrvatske u Banjoj Luci.

Sva birališta u BiH otvorena su na vrijeme u 7 sati i bit će zatvorena u 19 sati.

Biračku podršku za petogodišnji mandat traži četvero kandidata: aktuelni predsjednik, SDP-ov Ivo Josipović, pravnik i muzičar, HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović, bivša ministrica i diplomatkinja, ugledni doktor Milan Kujundžić (Savez za Hrvatsku) te Ivan Sinčić (Živi zid), politički aktivist i najmlađi predsjednički kandidat u povijesti.