SDP, SDA, HSP i NSRzB obećali
0
Konstituisanje vlasti naredne sedmice
Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dolaze tmurna i nemirna vremena za ovu zemlju,kao da su 90-te bile prije 500 god. a ne jucer,izgleda ništa ne učimo iz svojih pogresaka.glupi moji balkanci
vlast koja se donese na takav nacin je neustavna. Sta bi ono sa vama koji se non-stop kunete u pravo, drzavu i ustav?
Jos su ovi politicari i dobri (a svi znamo da ne valjaju ni za ...) kakav je hajvanluk ovdje medzu komentatorima. Nece ovo na dobro, komuniciramo a ne cujemo se.
@ina76 Srbi i Hrvati ne priznaju vasu damahiriju, vase podmuklo izigravanje i zloupotrbljavanje ideja multietnicosti i gradanske drzave. Kako se vec vidi na xcomu, vasi \"multietnicki\" komentari prikazuju sta Hrvate ceka pod platformom SDP i sta Srbe i Hrvate ceka pod vasom gradanskom BiH. Ako se vama nesvida da je BiH zemlja tri konstitutivna naroda onda se vi kupite i idite u vasu maticu Tursku koja vas je i stvorila. Bog i Hrvati
Tvoja samouprava je od Drvara do Lištice
E moji hrvati nikako se vi izboriti sa našim bosnjacima :))) Ma samo polako , ne treba nama ni Srbija ni Hrvatska , Zemlja srba i hrvata je Bosna i Hercegovina a nase \"matične \" zemlje ostavite na miru!!!
Samo naprijed, dosta je bilo!!!! A ovi sto nece i ne priznaju mars u drugu drzavu pa tamo zivi, dosta je bilo tih vasih licnih interesa u sluzbi naroda. Briga vas za narod, bagro nacionalisticka.
Razlog: Neustavno uzurpiranje vlasti bi bilo protumačeno kao državni udar i to se sankcionira na jedini mogući način: uspostavom svoje vlasti u područjima gdje su Hrvati 1991.bili većina . Nema te sile koja bi to mogla spriječiti.
Po načelu automatizma bi počela funkcionirati i hravtska republika Herceg Bosna.
Griješiš. Ovo su vama zadnji izbori! Nema šanse da će hrvati na to pristati! Naravno da mi znamo šta vi želite...dajemo vam vašu samoupravu samo je proglasite, da i mi u miru proglasimo HR HB i lagano se zahvalimo Sejdi i Slaji naravno i svim muslimanima na potpori.
Pa naravno... napravite vlast bez njih... neznam zasto ste cekali tako dugo... Nek sad opstruiraju sami sebe... Federacija ce procvjetati bez tih kocnicara...
NE POSTOJI PO VAŽEĆEM USTAVU U PREDJEDNIŠTVU NIKAKAVI PREDSTAVNICI NARODA,IZ F BiH se bira Hrvat i Bošnjak a iz rs Srbin a ko će za koga glasati to nigdje ne piše,poslije presude Sejdić-Finci ta diskriminacija se mora ukinuti i ovo su vam zadnji izbori da po tom pitanju nešto možete šupljirat,ŽELJKO je dobio više glasova i od Bakira.
Koju si mi glupost napisao!Prvo osvrt na ustav, to prougi! Ako formira vlast radi kršenje ustava. Kako to nazvati Zlajina samouprava. drugo, Sejdo nema legimitet da prestavlja Hrvate. zašto ga niste izabrali kao bošnjačkog predstavnika? U čemu je kvaka daj mi objasni ako se biraju tri prestavnika iz roda naroda?? To što su za njega glasali muslimani, znači da nema pravo predstavljati hrvate, jer oni nisu glasali za njega.Ako Zlaja formira vlast stvari za Hrvate su potpuno jasne, za nas je to samouprava mimo ustava i i mamo pravo proglasiti HR HB. Ono što zelim reći Zlaja je dobio je 300 000 BOŠNJAČKIH glasova, pa nek izvoli...nek zauzme sva BOŠNJAČKA. Samo nek se okani hrvatskih, jer su Hrvati sami sebi birali i odlučili se za HDZ.
ma kakav mubarak kakvi bakraci.radi se o neprihvatanju poraza tog istog covica koji je spreman da napravi haos u drzavi sve zarad licnih interesa. pa pobogu koliko se samo sudskih procesa za kriminal vodi protiv njega? poenta je da nemozes dobiti ministarstava toliko koliko ti hoces pa onda tjeras inat .boze sacuvaj da imam nesto protiv hrvata naprotiv.sjecas li se samo njegovih izjava da muslimani ne mogu birati hrvatskog clana.svi su glasali za Komsica nesamo muslimani a jos bih i dodao da SDP nije nacionalno obojena.
meni najviše liči na Mubarakovu politiku! Jer ga ne zanima ustav, ide po svome! To je baš ono što nam treba, NEKA FORMIRA VLAST:
dobro si to. čiju politiku sljedi Slaja!?
samo bih dodao da covic slijedi dodikovu politiku koja je ustvari naslijedjena kroz deal tudjman milosevic.mislim da je sve jasno