|

Konstituirajuća sjednica Doma naroda FBiH početkom marta

Konstituirajuća sjednica Doma naroda FBiH početkom marta
0
F
FENA
14.2.2011. u 19:04
9
komentara
0

dijeljenja
Konstituirajuća sjednica Doma naroda FBiH početkom marta Mladen Ivanković Lijanović
Na današnjem radnom ručku u Mostaru predstavnika potpisnica Platforme vođeni su razgovori o implementaciji izbornih rezultata u BiH, saopćeno je iz Narodne stranke radom za boljitak.
Radni ručak je bio otvoren i za druge političke opcije osim SDP-a, SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak, jer je očito da se cijeli proces ne može provesti bez prethodne uspostave vlasti u BiH na svim nivoima.

"Dom naroda Federacije BiH nije konstituiran i svima nam je jasno tko taj proces koči, te koji razlozi leže iza tih postupaka. HDZ-u BiH se ne može garantovati izvršna vlast kao ni jednoj od stranaka unutar platforme, jer se oko izvršnih funkcija još nismo dogovarali. Potpisnice Platforme su konkretno dogovorile što trebaju raditi u narednom periodu te ćemo nakon usuglašavanja detalja i završavanja kompletnog izbornog ciklusa razgovarati o ljudima koji će voditi određene funkcije'', izjavio je nakon razgovora stranaka potpisnica Platforme Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, koja je ujedno bila i domaćin radnog ručka.

Kao rezultat sastanka može se izdvojiti i najava zakazivanja konstituirajuće sjednice Doma naroda FBiH za početak marta ukoliko se u međuvremenu ne dogode konkretniji pomaci u formiranju vlasti.

''U vezi sazivanja sjednica Doma naroda ostali smo jasni i dosljedni, stranke potpisnice će dovršiti proces, a onda je na visokom predstavniku odluka jesu li u pravu oni koji koče proces formiranja vlasti ili oni koji ga žele završiti'', zaključio je Lijanović.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...