NSRZB
0

Konstituirajuća sjednica Doma naroda FBiH početkom marta

FENA
Mladen Ivanković Lijanović
Mladen Ivanković Lijanović
Na današnjem radnom ručku u Mostaru predstavnika potpisnica Platforme vođeni su razgovori o implementaciji izbornih rezultata u BiH, saopćeno je iz Narodne stranke radom za boljitak.

Radni ručak je bio otvoren i za druge političke opcije osim SDP-a, SDA, HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak, jer je očito da se cijeli proces ne može provesti bez prethodne uspostave vlasti u BiH na svim nivoima.

"Dom naroda Federacije BiH nije konstituiran i svima nam je jasno tko taj proces koči, te koji razlozi leže iza tih postupaka. HDZ-u BiH se ne može garantovati izvršna vlast kao ni jednoj od stranaka unutar platforme, jer se oko izvršnih funkcija još nismo dogovarali. Potpisnice Platforme su konkretno dogovorile što trebaju raditi u narednom periodu te ćemo nakon usuglašavanja detalja i završavanja kompletnog izbornog ciklusa razgovarati o ljudima koji će voditi određene funkcije'', izjavio je nakon razgovora stranaka potpisnica Platforme Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, koja je ujedno bila i domaćin radnog ručka.

Kao rezultat sastanka može se izdvojiti i najava zakazivanja konstituirajuće sjednice Doma naroda FBiH za početak marta ukoliko se u međuvremenu ne dogode konkretniji pomaci u formiranju vlasti.

''U vezi sazivanja sjednica Doma naroda ostali smo jasni i dosljedni, stranke potpisnice će dovršiti proces, a onda je na visokom predstavniku odluka jesu li u pravu oni koji koče proces formiranja vlasti ili oni koji ga žele završiti'', zaključio je Lijanović.