{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpisnice Platforme nastavljaju razgovore o formiranju vlasti

F
16.3.2011. u 15:17
0
23
Potpisnice Platforme nastavljaju razgovore o formiranju vlasti
0
Potpisnice Platforme nastavljaju razgovore o formiranju vlasti
Zgrada OHR-a
Finalni razgovori i dogovori stranaka potpisnica Platforme - SDA, SDP-a BiH, Narodne stranke Radom za boljitak i HSP-a bit će večeras, rečeno je novinarima danas nakon sastanka predstavnika ovih četiriju stranaka u Parlamentarnoj skupštini BiH.
"Dogovoreno je da idemo dalje. Danas poslijepodne su finalni razgovori i dogovori stranaka potpisnica Platforme nakon jučerašnjih događaja u OHR-u, odbijanja HDZ-a da učestvuje u ovome", kazao je novinarima član Predsjedništva SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Dodao je da stranke potpisnice Platforme rade na konstituiranju vlasti i, kako je kazao, sutra bi trebala da bude sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH, a vjerovatno i Predstavničkog doma.

Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović je kazao novinarima da je na današnjem sastanku stranaka potpisnica Platforme bilo riječi o jučerašnjem sastanku u OHR-u, "o nedogovoru u vezi s formiranjem vlasti".

"Ono što vam zasigurno mogu kazati da sutra ide Dom naroda i najvjerovatnije i Zastupnički i da idemo u implementaciju izvršne vlasti u Federaciji BiH. To vam mogu kazati da to ide, a svi ostali detalji nisu dogovoreni, prema tome večeras se nastavljaju razgovori", kazao je Ivanković Lijanović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao je da Narodna stranka Radom za boljitak nije dobila poziv za sastanak u OHR-u, ali da je dogovoreno da uime stranaka potpisnice Platforme budu SDA i SDP.

"Dogovorili smo se unutar stranaka potpisnica Platforme da se bez svih nas konačna odluka neće donositi, a da za pregovore ne moramo biti sve četiri stranke", kazao je Ivanković Lijanović.

On nije mogao odgovoriti kada i gdje će biti nastavak razgovora stranaka potpisnica Platforme najavljen za večeras.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: