Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prolazi 2017.a godina,a mi stojimo kao 1997.e,i dalje ista prica,korupcija,nacionalizam,ko je poceo rat,svaka ovca svome krdu,krave uz telad....a mi se bojimo...necega...Boj se ovna,boj se govna,a kad cemo zivjeti,sto rece jednom jedan....Dokle?????
Znam ko je napisao,al nisu vrijedni njegovog imena ovdje...
Pod ovim "nisu" ne mislim na komentatore,da smo jasni...
Gadi mi se "drzava" koja ima samo jedan cilj, omoguciti lagodan zivot politicarima funkcionerima i clanovima njihovih porodica. Gadi mi se glup i podmitljiv narod koji pravi i odrzava takvu drzavu. Dok mi srbimo hrvatamo i bosnjamo (u inat onim drugim) oni nam ga meću bez vazelina a mi pitamo treba li progutat.
diskreciono pravo = uhljebi stranačke kolege i familiju
Konkursi su formalnost, svi to znamo... iza zatvorenih vrata se prave malverzacije, namakinju bodovi i ostalo...
jeble vas analize a trole prolaze oni rade svoje
A da uz filmove Aliji, Radovanu i Mati, napravite jedan i o ovome recimo?!
Zadnji slucaj konkursa u Granicnoj policiji pokazuje stvarno stanje. Djeca od guzovana koja nisu prosla psiho test, zamisli, izdejstvuju da se ljekarski pregled iz Sarajeva prebaci u Mostar. Koja je svrha konkursa? Najbolje prije konkursa telefonom pozvati podobne da dodju i da se jave na posao.
Glasali ste EVO VAM GA.
I ukinuti nejavni sektor potpuno jer je niskoakumulativan sa jadnim plaćama u ugroženim radničkim pravima, ukinuti to skroz jer nas samo unazađuje, a razvijati i ulagati samo u javni sektor i infrastrukturu jer je tu sve amaha u dure i tu je fino.
Etnos je stavljen iznad drzave i gradanina. Dejtonski sporazum pod pritiskom Srbije i Hrvatske a uz odobravanje SDA je zapravo diktatura etno elita. One su iznad drzave i prava sto je u sustini nastavak politike podjela i nestanka BiH. Ovaj sistem nije demokratski i konstantno proizvodi sukobe. Srbija, Hrvatska kao i sve clanice EU su gradanske drzave ali BiH osporavaju to pravo sto je defacto podjela zemlje na etno principu.
Konkursi su tu da se broji da su objavili k'o fol oni primaju radnike preko konkursa. A u stvarnosti tu neka osoba radi vec 4 mjeseca al da se prikrije lopovluk objavi konkurs
Tražiti da Parlament donese Zakon o zabrani zapošljavanja i konačno progonu u inostranstvo svih koji maju uslove i usude se da konkurišu, a nisu u krvnom, zavičajnom ili političkom srodstvu sa već zaposlenim rodijacima u političkim partijama, državnim institucijama i javnim preduzećima.
gluposti... kadija tuzi kadija sudi.. oni prave Zakone prema sebi..
Neki dan mediji objavili vijest kao posla ima, traži državni sektor toliko i toliko. A danas kontra, samo da se ima o čemu pisati.
Ne znam da je neko mislio da znace :/
Covic dovede u Predsjednistvo svog covjeka pa mu nakon nekoliko mjeseci raspisu konkurs, preko Agencije... i pretpostavljate - nakon procedure samo nastavi raditi gdje ga je doveo. Ostali sto su se prijavilli - vazno je ucestvovati.
Samo otići iz ove nakaradne tvorevine
Zaista?