{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konjic: Zabrinuti poljoprivredni proizvođći

F
24.4.2012. u 19:29
8
1
Konjic: Zabrinuti poljoprivredni proizvođći
8
Konjic: Zabrinuti poljoprivredni proizvođći
Konjic
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Donko Jović posjetio je općinu Konjic.
"Konjic je svjetao primjer organizovanosti i ulaganja u poljoprivredu", rekao je ministar Jović.

Ministar je kazao da će ulazak Hrvatske u EU probleme prvo donijeti sektoru poljoprivrede HNK koja se brzo mora pripremiti organizacijski, tehnički, zakonski.

Kako podići konkurentnost naših proizvoda, zaštiti ih i povećati proizvodnju, osnovna su pitanja koja je postavio ministar.

"Odgovori su u boljoj organizaciji, kontinuiranim poticajima sa svih razina, u brendiranju i standardiziranju proizvoda, u uvođenju općinskih poticaja kao i općinskih stručnih službih za poljoprivredu", rekao je ministar Jović.

Poljoprivrednici su ponovili svoju zabrinutost jer je poljoprivredna proizvodnja apsolutno uništena i neorganizovana i zato zahtijeva radikalne mjere, te od ministra tražili bržu dopunu zakonske regulative, posebno usvajanje zakona o koncesijama.

“Gase se ne samo poljoprivredna domaćinstva nego se cijela sela se gase“, rekao je Mumin Maksumić, jedan od najvećih proizvođača mesa u HNK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: