Prezentacija za turističke radnike
0

Konjic: Predstavljena Viša škola za turizam i menadžment

FENA
Konjic (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Konjic (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ugostiteljsko-turističkim radnicima s područja Konjica i Jablanice predstavljene su planirane aktivnosti i mogućnosti Više ugostiteljsko- turističke škole koja uskoro počinje s radom u Konjicu.

O socijalnom partnerstvu i društvu znanja govorila je dekanesa prof.dr.sc. Marijana Šećibović, a program formalnog i neformalnog obrazovanja predstavio je prof.dr. Refik Šećibović.

Neset Jašari, vlasnik Hotela Oaza, rekao da će Škola svojim aktivnostima biti od velike koristi ugostiteljsko-turističkim radnicima jer će upotpuniti veliku prazninu specijalističkog obrazovanja i praktičnog osposobljavanja za rad u ovoj djelatnosti.

Rukovodilac Biroa rada Adnan Faladžić mišljenja je da je ovim cijela lokalna zajednica konačno dobila potrebne mogućnosti obrazovanja za tržište rada, jer će se oko 4.000 nezaposlenih od kojih je 350 ekonomskih tehničara, 30 diplomiranih pravnika, više od dvije stotine frizera i trgovaca koji dugo čekaju posao u struci, moći osposobiti za poslove koji trebaju ugostiteljsko- turističkoj grani privrede općine Konjic.