{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konji iz Konjičkog kluba Pegasos velika ispomoć GSS-u

S
6.2.2012. u 15:39
0
19
Konji iz Konjičkog kluba Pegasos velika ispomoć GSS-u
0
Nekoliko konja iz sarajevskog konjičkog kluba Pegasos u ovim snježnim danima za mnoge građane u odsječenim naseljima život znače. Kako su nam potvrdili članovi GSS-a, zahvaljujući konjima ponudili su pomoć svim mještanima u Ahatovićima.
Konjički klubovi i Gorska služba spašavanja pokazuju da su zaista najbolji kada je najteže, najhrabriji kada je najstrašnije i najmobilniji kada je najekstremnije. Konjički klub Pegasos i članovi sarajevske Gorske službe spašavanja su mještanima u Ahatovićima ponudili pomoć.

Kako nam je kazala Tanja Đozo, članica GSS-a, snijeg i nevrijeme su ih zatekli u Konjičkom klubu u Ahatovićima. Međutim, nisu se bojali kako će se vratiti kući.

"Konjima smo prtili put za ostale mještane ovog naselja. Ponudili smo im pomoć u vidu donošenja hrane i neophodnih lijekova. Zahvaljujući ovim plemenitim životinjama, Gorska služba spašavanja dolazi tamo gdje mašine ne mogu", kaže Đozo.

Trenutno je aktivno pet konja i, ukoliko znate nekoga ko stanuje u udaljenim, rubnim dijelovima grada, nazovite GSS koji će sa konjima bez problema odnijeti neophodne stvari ili prebaciti ljude.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: