Gornji Vakuf-Uskoplje
0

Članovi GSS-a uspješno dostavili hranu i lijekove u selo Kozice

Piše: A. Ljubunčić
Članovi GSS-a na putu prema Kozicama
Članovi GSS-a na putu prema Kozicama
Spasioci Gorske službe spašavanja stanica Gornji Vakuf-Uskoplje u saradnji sa Civilnom zaštitom uspješno su proveli akciju dostave hrane i lijekova stanovnicima gornjovakufskog sela Kozica, koje je nekoliko dana komunikacijski bilo odsjećeno od ovog srednjobosanskog gradića.

Uslijed velikih sniježnih padavina koje su dočekali nespremni, bez namirnica i lijekova, stanovnici Kozica su nekoliko dana preživljavali na velikim hladnoćama. Ovo selo, nad kojim samo orlovi lete, kako ističe jedan od mještana, naviklo je na ovakve situacije. Obraćali su se za pomoć mnogima, životi su im bili ugroženi, ali nije se reagovalo.

Gorska služba spašavanja mještanima vratila osmijeh na lice i nadu u život

Dolazak spasioca Gorske službe spašavanja iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u prvi tren ih je iznenadio, ali isto tako vratio osmijeh na lice i vjeru u život, ovaj čin pokazao im je da nisu zaboravljeni, niti ostavljeni.

Momci koji godinama pomažu najugroženije na području gornjovakufske općine, još jednom su na pravom mjestu pokazali hrabrost realizujući akciju u roku od dva sata. Sa sobom su donijeli hranu, a i prijeko potrebne lijekove za osobe koje boluju od dijabetisa.