Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podrska roditeljima, podrska povratnicima. To su pravi junaci.
Sad cetalji kontaju: Sve ovo treba pobit. Bagra je to.
Pa majku mu ***.Vlada Srbije dozvolila nastavu na bosanskom jeziku na Sanđaku i prizna ga a ova gamad u RS-u ne pa ko ste pička vam materina seljačka.Zato ste gađali vječnicu ne bi li uništili dokumente o BIH i njenom postojanju 100-gdo. pa i o bosanskom jeziku-Otiđite u arhivu Srbije pa če te tamo sve ovo pronači-
Ako ste u Republici Srpskoj,onda ucite po Srpskom planu i programu.Sa latinicom i cirilicom ravnopravno.Ucil bi Vi i na "bosanskom" jeziku samo da on postoji.Ali nazalost po Vas njega nema pa nema.
Čemu plač?
Pa vi placete :D krestite,uvek glumite zrtve...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kako ste bezobrazni!!! Trazite dvije skole pod jednim krovom u RS,a istovremeno nazivate fasistima Hrvate u Federaciji,cija djeca jednostavno nece da uce izmisljeni bosanski jezik i "bosnjacku historiju"...
e stvarno si tuka... pojma nemas
koje tebe naucio da koristis internet i sl jer fkt tvoja glupost granici sa svemirom
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve se ovo radi zato jer smo mi glup narod, da je umjesto 143 roditelja pred skolu iz svakog kantona upucen po jedan autobus kao podrska povratnicima, ne da bi provli propise nego bi jos pride i knjige glajnc nove dobili i to po nastavnom planu FBiH.Ali ne nama je milina sjedit kuci i gledat dok nam se drzava raspada.I naravno mediji su sto tisi, ali zato svaku jebenu rijec ovi duduka sto nas vec 20 godina krhaju u mozak umiju prenijeti.A gdje su novinarske ekipe?Napraviti klasicno opsadno stanje skole.Pa da vidim hoce li se ili nece ispostovati.Sila je cudo, a ovi se nece kutarisat dok ovdje ne izazovu novi sukob u kome ce se desit egzodus Srba iz BiH.Ali to traze to ce i dobit, al onda nek im Dodik obezbijedi mjesto u Srbiji.
Pa dovoljno je prezime od ovog direktora skole nije ni cudo sto sve to tako rade djubradi dijeci to raditi cista sramota i bezobrazluk
bilo je i krajnje vrijeme da se pobunite. nedostatak kadra i finasija nije nikakav izgovor ministarstvu obrazovanja. kvazi zastitnici vasih intresa iz federacije nemaju vremena za vas, kraj je gradjevinske sezone pa se moraju zavrsiti nove vikendice. sretno!
Novinari, u kojoj državi su bošnjaci nacija ?
Ovo je nevidjena politika! Neko je nahuskao ove ljude da prave probleme. Citam u Kozarcu izjavljuju kako im djeca ne razumiju srpski???!!! Politika je zlo. Sporna je ćirilica, a ona je ravnopravno pismo sa latinicom u BiH. U obrazovnom sistemu Republike Srpske i NPP za razrednu nastavu možda ima samo nekoliko lekcija iz srpskog jezika koje bi se mogle nazvati spornim, ostalo je sve samo i iskljucivo vezano za obrazovanje i nista vise. To znam jer sam prosvjetni radnik. Kod mene u školi je neka bošnjacka organizacija vršila pritisak da se uvede bošnjacki kao zvanični za 10 učenika koji pohađaju školu od 1200 djaka. Kada su tražili saglasnost sa potpisima roditelja nisu je dobili, jer roditelji nisu vidjeli nista sporno. Idu na islamsku vjeronauku i to je to. U istoriji i malo srpskom ima spornih lekcija za bosnjake, a ostalo nema veze sa životom. Takodje u mojoj skoli je oko 15 bosnjaka nastavnika, a samo desetoro djece. Dosta više sa mržnjom!
Pa onaj Suljagic huska narod,a kad pendrek pocne da radi,Suljaga fino zbrise u Sarajevo a nekom izmanipulisanom povratniku policija odvali bubrege... Vec vidjeno!
Sam pricas o lekcijama koje su sporne sa tvoga stanovista, jer ako su sporne sa stanovista jednog srbina, onda su to ogromni problemi u stvarnosti. Sam spominjes "bosnjacki" jezik, zar to ne govori o tebi i opcoj neobrazovanosti! Zar je moguce da jedan takav uopste radi u obrazovnom sistemu? Ako mi jezik kojim govorimo zovemo bosanskim, ko tebi daje za pravo da prevodis sta smo mi rekli i kojim jezikom govorimo?!?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bravo za roditelje.
Poslusajte kako recitiju djeca iz Konjevic Polja http://youtu.be/1Bd21sKc7tI Naravno da se vrsi diskriminacija, da također predaju profesori iz Srbije, a kao rezultat imate djecu koja recituju na ekavskom (Pogledati video)
Obrazovanje mora biti odvojeno od politike! Ovako trpe i djeca i roditelji i obrazovanje. Obrazovne institucije su pale na niske grane i služe za dobijanje jeftinih političkih poena. U školama je sve više nestručnog kadra zaposlenog preko stranaka koje "uči" našu djecu a o načinima edukacije ne bih govorio. Stručne ljude u škole, daj im dobre plate i kvalitetne uslove, i napucati nogom poltiku iz škole!
Manji entitet je Bosna i Hercegovina cetniche.
"neodvijanje nastave po planu i programu Tuzlanskog kantona" Kakvo neznanje i bezobrazluk... Ovi zive u Republici Srpskoj. Tacka! Republika Srpska nema nikakve kantone,pogotove ne Tuzlanski. Tacka! Kome se ne svidja skolstvo u RS neka svoju djecu salje u u koji god hoce kanton. Tacka!
Sto si toliko nervozan, ne radi se o tvojoj djeci? Tacka! ;P
Sto si toliko nervozan, ne radi se o tvojoj djeci? Tacka! ;P
PRIKAŽI ODGOVORE (5)