{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kongres Vijeća Evrope pokreće post-monitoring proces u BiH

4.9.2012. u 17:32
7
6
Kongres Vijeća Evrope pokreće post-monitoring proces u BiH
7
Kongres Vijeća Evrope pokreće post-monitoring proces u BiH
Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope je danas, u povodu sastanka na visokom nivou u Bosni i Hercegovini, pokrenuo svoj novi post-monitoring proces.
Sastanak "Osnaživanje lokalnih vlasti kroz zakonodavne reforme: preporuke Kongresa Vijeća Europe", kojim je predsjedavao Lars O. Molin - predsjednik nadzornog odbora, bio je forum na visokom nivou za raspravu o načinima za najbolju provedbu preporuka Kongresa koje su sačinjene nakon dvije monitoring posjete Bosni i Hercegovini u 2011. godini.

Na otvaranju ovog skupa, gospodin Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, pozdravio je monitoring izvještaj Kongresa i njegove preporuke: "Ne postoji realna alternativa primjeni preporuka Kongresa, koje pokrivaju većinu naših problema", kazao je Behmen.

Lars O. Molin je dalje razvio ovu temu, ističući da "post-monitoring koji želimo uspostaviti nije nekakva policijska akcija ili nadzorna procedura, već timski rad između članova vlade, bilo na nacionalnom ili lokalnom i regionalnom nivou. Uvjeren sam da ćemo uspjeti da, u saradnji s vlastima Bosne i Hercegovine, kalendar uskladimo s konkretnom mapom puta, kako bi se postepeno ostvarile preporuke Kongresa. Dugoročna perspektiva je provođenje svih tih prijedloga."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: