BiH
0

Koncert učenika muzičkih škola iz Sarajeva i Friedrichshafena

Klix.ba
Dom Oružanih snaga BiH
Dom Oružanih snaga BiH
U nedjelju 28. aprila u 19.00 sati u Domu Oružanih snaga BiH održat će se zajednički koncert Srednjih muzičkih škola Sarajeva i Friedrichshafena, kojim će se obilježiti deset godina partnerstva dviju škola.

Učesnike i goste ovog kulturnog događaja prigodnim riječima pozdravit će zamjenici gradonačelnika Sarajeva i Friedrichshafena, Ranko Čović i Peter Hauswald.

Tim povodom će višečlana delegacija njemačkog grada Friedrichshafena, koju čine Peter Hauswald, zamjenik gradonačelnika, Dajana Jungmann i Helene Weingart iz Gradske uprave, te 22 učenika i četiri profesora Srednje muzičke škole ovog pobratimskog grada, posjetiti Sarajevo, u periodu od 27. do 30. aprila.

Tokom boravka u našem gradu, predstavnici Grada Friedrichshafena će imati susrete u Privrednoj komori KS, Prvoj gimnaziji, Goethe institutu, DZ Omer Maslić, dok će učenici i profesori muzičkih škola oba grada posjetiti olimpijske planine i umjetničke radionice u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, te održati koncert i u Domu staraca u Nedžarićima.