BiH
27

Konaković: Zbog čega oni koji su kritikovali ovu vladu ne predlažu nova imena?

FENA
Dino Konaković (Foto: Klix.ba)
Dino Konaković (Foto: Klix.ba)
Činjenica je da smo blizu isticanja zakonskog roka koji je propisan kao obaveza da Skupština Kantona Sarajevo imenuje novu Vladu i činjenica je također da nemamo još nijedno novo ime - kazao je u izjavi za Agenciju FENA Elmedin Konaković, predsjednik Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo.

Naglašava da pitanje koje, generalno, treba biti upućeno svim političkim subjektima koji učestvuju u životu, radu i političkom procesu Kantona Sarajevo jest „zbog čega misle da eventualno ova vlada treba da ostane dokraja i zbog čega ne predlažu neka nova, bolja rješenja, oni koji su kritikovali već postojeću vladu. To su pitanja za vrhove stranaka“.

Konaković je ponovio svoj stav da je potrebno izaći s novom projektnom vladom koja je trebala okupiti, možda sve stranke u KS-u zajedno, oko projekata koji su trenutno gorući problemi u KS-u.

" Mislim da je to bila šansa da se prvi put pravi vlada na bazi potreba i realnih ciljeva, a ne na bazi političkih dogovora i matematika", rekao je Konaković.

Nažalost, dodaje Konaković, oni koji upravljaju procesima u političkom smislu, ljudi koji su predsjednici određenih organa i nivoa u svim strankama, misle drugačije, a „u ovom trenutku to je njihova procjena i vrijeme će pokazati da li su oni bili u pravu. Možda oni to bolje vide nego ja“, rekao je Konaković odgovarajući na pitanje formiranja nove Vlade u Kantonu Sarajevo.