BiH
24

Konaković: Nemam ambicija da budem premijer KS

Klix.ba
Elmedin Konaković (Foto: Anadolija)
Elmedin Konaković (Foto: Anadolija)
Šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Elmedin Konaković u izjavi za Klix.ba nazvao je špekulacijama informacije da bi on mogao da bude novi premijer Kantona Sarajevo.

Proteklih dana se u političkim kuloarima u Sarajevu se govori o mogućnosti da bi upravo Konaković mogao biti novi šef kantonalne vlade, pola godine do Općih izbora u oktobru ove godine.

Konaković dodaje da je on možda jeste u "nečijim kombinacijama", ali da ga niko nije ni pitao za kandidaturu za kantonalnog premijera.

Konaković je dalje rekao da nije pokazivao ambicije za preuzimanje trenutno "najteže funkcije u zemlji". Ponovio je raniji stav SDA da ta stranka neće nuditi premijera KS.

"Niko mi ništa nije nudio", kazao je on.

Nadalje, smatra da bi Kanton Sarajevo trebao da dobije novu vladu jer postojeća nema kapaciteta za rješavanje nagomilanih problema, dok vrh SDA, prema riječima Konakovića, vjeruje da na sceni treba da ostane postojeća vlada.

Konaković je stava da Kantonu Sarajevo ne treba "politička već projektna vlada" koja će sastaviti listu ključnih problema i dati rješenja za iste.