{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konaković: Možda bi SDA trebala predložiti mandatara nove Vlade KS

F
11.3.2014. u 13:16
6
44
Konaković: Možda bi SDA trebala predložiti mandatara nove Vlade KS
6
Konaković: Možda bi SDA trebala predložiti mandatara nove Vlade KS
Elmedin Konaković (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković smatra da bi SDA trebala predložiti novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo.
"Mnogo je kritičara koji su ukazivali na sistemske greške te smo očekivali da izađu i s nekim prijedlozima, jer se u drugim kantonima to dešava. Kandidate za mandatara predlažu političke partije, sindikati, plenumi i svi su zainteresirani osim u Kantonu Sarajevo. U zraku stoji neka teza da bi to ipak trebala uraditi SDA", pojasnio je Konaković.

Naglasio je da je KOSDA u prethodnom periodu očekivao da će neke političke partije konkretnije i jasnije izaći s nekim prijedlozima, ali pošto se to ne dešava, SDA ima zakazane sjednice organa stranke na kojima će se raspravljati o kandidatu i eventualnom učešću u rješavanju problema funkcioniranja vlasti u Kantonu Sarajevo.

Ističe da je ovo teško vrijeme, te da svi teško žive, tako da nije nimalo laskavo mjesto mandatara, ali da onaj ko bude izabran morat će biti hrabar i imati kvalitetno rješenje da se greške poprave.

" Mi ćemo se ozbiljno i kontinuirano posvetiti ovoj problematici i odrediti svoj stav za dalje funkcioniranje vlasti u KS-u o formiranju nove vlasti i ponuditi neka nova a i neka stara imena pošto smo vidjeli da to niko ozbiljno ne radi. Do kraja sedmice već ćemo početi realizovati taj projekt", ustvrdio je Konaković.

Govoreći o budžetu KS-a, o kojem se danas raspravlja na sjednici Skupštine KS-a, Konaković je kazao da su nagomilani problemi u tom segmentu i izazvali revolt građana.

"Svjesni smo činjenice da niko ne nudi kvalitetna rješenja. Kantonalni odbor SDA će se ove sedmice posvetiti tome, ali nećemo dozvoliti status quo u KS-u. Neki i rade na tome da sve zaustave. Nećemo dozvoliti da neko tek tako istrči dionicu maratona do izbora", ponovio je Konaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: