{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konaković: Možda bi SDA trebala predložiti mandatara nove Vlade KS

F
11.3.2014. u 13:16
6
44
Konaković: Možda bi SDA trebala predložiti mandatara nove Vlade KS
6
Konaković: Možda bi SDA trebala predložiti mandatara nove Vlade KS
Elmedin Konaković (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković smatra da bi SDA trebala predložiti novog mandatara Vlade Kantona Sarajevo.
"Mnogo je kritičara koji su ukazivali na sistemske greške te smo očekivali da izađu i s nekim prijedlozima, jer se u drugim kantonima to dešava. Kandidate za mandatara predlažu političke partije, sindikati, plenumi i svi su zainteresirani osim u Kantonu Sarajevo. U zraku stoji neka teza da bi to ipak trebala uraditi SDA", pojasnio je Konaković.

Naglasio je da je KOSDA u prethodnom periodu očekivao da će neke političke partije konkretnije i jasnije izaći s nekim prijedlozima, ali pošto se to ne dešava, SDA ima zakazane sjednice organa stranke na kojima će se raspravljati o kandidatu i eventualnom učešću u rješavanju problema funkcioniranja vlasti u Kantonu Sarajevo.

Ističe da je ovo teško vrijeme, te da svi teško žive, tako da nije nimalo laskavo mjesto mandatara, ali da onaj ko bude izabran morat će biti hrabar i imati kvalitetno rješenje da se greške poprave.

" Mi ćemo se ozbiljno i kontinuirano posvetiti ovoj problematici i odrediti svoj stav za dalje funkcioniranje vlasti u KS-u o formiranju nove vlasti i ponuditi neka nova a i neka stara imena pošto smo vidjeli da to niko ozbiljno ne radi. Do kraja sedmice već ćemo početi realizovati taj projekt", ustvrdio je Konaković.

Govoreći o budžetu KS-a, o kojem se danas raspravlja na sjednici Skupštine KS-a, Konaković je kazao da su nagomilani problemi u tom segmentu i izazvali revolt građana.

"Svjesni smo činjenice da niko ne nudi kvalitetna rješenja. Kantonalni odbor SDA će se ove sedmice posvetiti tome, ali nećemo dozvoliti status quo u KS-u. Neki i rade na tome da sve zaustave. Nećemo dozvoliti da neko tek tako istrči dionicu maratona do izbora", ponovio je Konaković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: