Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a skratili listu besplatnih ljekova koje pokriva socijalno (pardon placenih sto redovno odbijaju svaki mjesec)
Zdravstvo i sudstvo su nam u totalnom rasulu.
@BiHDragon Ako je država banana sve je banana, logično! :P
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nije bit u tome da lijekovi postanu jeftiniji...i ukoliko postanu to ce biti neznatno, bit je proširiti esencijalnu listu lijekova...
@kiki JOJ SUPER, JEFTINIJI LIJEKOVI, TOOOOOOO
@kiki, neće oni prširivati listu, jer su je nedavno suzili. Sa esencijalne liste su skinuta 153 lijeka.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma skim da uskladite,nemojte samo saHrvatskom kod njih su jos skuplji.Uskladjujte sa Srbijom kod njih su 60% jeftiniji lijekovi.A vasa smanjenja nece preci 15 % od postojecih cijena.Vi ste derikoze,dabogda vam te par za iste lijekove zatrebale.
Ovo je u svakom slucaju pozitivan pomak u pogledu ovog problema. Ja ne sumnjam da ce Adil Osmanovic pokusati rijesiti i prbl sa esencijalnim lista, koje bi mogle i trebale pokrivati veci br lijekova.
I naravno nisu naveli kako ce to smanjiti cijenu lijekova? - Hoce li natjerati firme da ih po toj cijeni prodaju? - Hoce li oni pokriti dio cijene? Ili neka treca varijanta. Kako god okrenes, bez objasnjenja ovaj clanak ustvari nista ne govori......Kilx je 100% vladina propaganda.....
_ Podsjećamo, građani BiH zbog nepostojanja pravilnika o načinu kontrole lijekove plaćaju mnogo više nego stanovnici regije, ali i Evrope. Pa sram vas bilo! Javno priznajete svoju sramotu i način kako ste pljačkali narod! Ko je dopustio da nema Pravilnika???
Smanjenje cijena stupa na snagu krajem 2019 godine
Ima li kakav pravilnik za cijene goriva tamo?
razni belosvjetski hohštapleri, razni lobiji od trgovine do uvoza ljekova i prevoza u aviosaobraćaja u sprezi sa korumpiranom birokratijom i domaćim BHS izdajnicima, 25 godina cijede poslednje kapi krvi od ovoga naroda, U ratu krv i progoni, poslije rata nemilosrdna pljačka i siromaštvo, a sve po BHS šavovima... I onda popizde kad im kažeš da je SR BiH bila Kalifornija za ono što živimo danas....
ma SDA je čudo .. treba ih ye__bat da se multipliciraju
Nista od ovoga nema jer kao i mnogo puta do sada puna usta obecanja a narod uporno fasuje po dzepu
Kad sam pročitao naslov, bio sam dirnut pažnjom i ljubavi koju nam daruje naša draga vlada koju smo izabrali. Liječiti ćemo se malo jeftinije! Ipak, čitajući tekst članka, razočarao sam se informacijom da je ustvari Svjetska banka ta koja brine o nama, a Bogami i njima.
NAkon 20 godina !! Dotle je u Bih u svakom podrumu otvorena apoteka toliko je posao bio težak a para slaba :))) Ko devizna štednja u Ljubljanskoj banci ! Dakle ovo je naguživanje sa svih strana evo rascjetani nam čmarovi ko suncokreti koji se okreću ka nacionalnim strankama !