Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kazu Opcinski sud u Sarajevu pretrpan predmetima, ceka se mjesecioma, godinama da se donese prvo rjesenje, pa onda postavljam pitanje kako je MKF favorizovana kod ovog suda cije predmete ovaj sud i njegove dusije rjesavaju za 1 radni dan, mimo zakona, u korist Sunrise, pri tome dovodeci klijente ove fondacije pred svrsen cin. Klijenti nemaju pravo na pravicno sudjenje, nemaju pravo ni na zalbe jer se svezavrsi mimio svake zakosnke procedure, ali pri tome ne samo sto sunrise ucjeni i opljacka svoje klijente nego sebi pribavi enormnu zaradu, Ukoliko ne pristanete na ucjene i tri vrste protuzakonitih kamata (istovremeno redovna+procesna+zatezna) cije stope se krecu do 150% iako je maksimalna zakonska kamata 12%, mozete ostati bez imovine vrijedne vise stotina hiljada KM. Svi su u talu. Cak i kada ove korumpirane sudije prijavite VSTV opet se to zataska. Sta je jos cudnije? Vlasnik Sunrisea je ratni zlocinac s Grbavice Milan Seselj, prvi rodjak Vojislava S., a sudije su "njihove". MAFIJA!
Koliko je sudija, tuzilaca, politicara u talu sa ovom mafijom iz Sunrisea. Koliko su firmi opljackali (Vranica, Bosna, Unis....) uz pomoc svojih fondova ZIF MiGroup, Market investmen, a njihov glavni investitor je Raiffeisen banka, inace dionicar. Na celu lopovskog i lihvarskog Sunrisea ali i svih ovih pobrojanih firmi je Milan Seselj, Zoran Ducic, Ugljesa Kisic, Dzafer Prevljak, Mirsad Milavic, Erol Dzebo, Haladin Salihovic, Jahjaefendic, ....ovi talovi sezu daleko, jos od 97. kada je kriminalac Mirsad Milavic, tadasnji sekretar u ministarstvu za izbjegla i raseljena lica te clan komisije za pracenje povratka i donacije) sa Milanom osnovao humanitarnu fondaciju Sunrise. Znamo koliko je humanitarna. Inace u toj komisiji je bio i Jasmin Jahjaefendic, tadasnji predsjednik Osnovnog suda I u Sarajevu, a danas predsjednik Kantonalnog suda u Sarajevu. Ko zna u kakvoj su vezi i Jahjaefendic iz MiGroupa i ovaj , u kakvoj vezi je Haladin Salihovic sa Goranom Salihovicem nekadasnjim predsjednikom Opcinskog suda u Sarajevu, a danas glavnim drzavnim tuziocem. Kako su opljackane ove firme, a sjediste svih je u Sarajevu, na Grbavici, Zagrebacka br.50 (zgrada GP Bosne). Koliko je teksa pljacka GP Bosne? Samo sad u ovoj likvidaciji oko 10 miliona, a gdje je ono prije, koliko su samo opljackali na izgradnji nove poslovne zgrade Raiffeisen banke,na obnovi Vijecnice. Kome prosipaju suplju. Lopovi i kriminalci. Ali, naivni i glupi Bosnjaci, dozvolili da im jedan cetnik s Grbavice otvorti firmu na Grbavici, opljacka druge firme i gradjane, prvenstveno Bosnjake. Samo je Sunrise opljackao preko 100 miliona za ovh 17 godina. O ovom su pisale ugledne novine vise puta, prenosili mnogi ugledni portali, umjesto da njih hapse, ja sam optuzen jer sam se usudio da diram u lopove, mami.u im njihovu lopovsku. Na mene su okrenuli svoje tuzioce i tuzilastva, mise da ih se bojim. Sve ih popi.am. Sve je ovo jedna mafija, ali eto, srecom SIPA nesto radi, pa cemo da vidimo. D ne zaboravimo onog lopova Barsa iz Agencije za bankarstvo koji sav kriminal dopusta Sunriseu, u talu je sa njima.
Ovim putem cestitam Dan genocidne Republke Srpske svim uposenim u Sunriseu i njihovim sudijama, tuziocima, politicarima, i svim tim placernicima, kao i abdicevcima koji rade za njih.
Ama da se fino uvežu režije pa da ne možeš platiti kablovsku a da ne platiš grijanje, ili vodu, a ima slučajeva....i koliko drugih stvari.
www.spoted.ba registruj se i upoznaj se !!!
Trebalo je davno pitanje komunalnih dugova povjeriti agenciji, kao i sporove oko dugova nastalih u privredi. Sud je u ovim slučajevima potpuno neefikasan i sve to traje i traje.... Ranije se to rješavalo u SDK. Na kojem se sudu može odbraniti dužnik koji neće da plati račun i da li su za to potrebne godine čekanja, troškovi.... Ukupno sudstvo u Bih je najneefikasnija karika u državi, sebi daje takav značaj koji im ne pripada, ne odgovaraju nikome za svoj (ne)rad i neuspjeh. Ogromne plaće, arogancija, nedodirljivost su neke osobitosti onih koji su oslobodili više kriminalaca od Budimira i svih predsjednika zajedno.
Kako će sudovi raditi kada država BiH nema Ustava, a neradi po zadnjem važećem Ustavu iz 1974. Godine.