{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić zahvalio reisu Kavazoviću: Skinuo je teret naše navodne urote sa SDA protiv Hrvata

Piše: R. D./Klix.ba
2.10.2018. u 21:10
446
89
Komšić zahvalio reisu Kavazoviću: Skinuo je teret naše navodne urote sa SDA protiv Hrvata
446
Komšić zahvalio reisu Kavazoviću: Skinuo je teret naše navodne urote sa SDA protiv Hrvata
Foto: R. D./Klix.ba
Demokratska fronta održala je dvorištu mostarskog Doma armije završni skup za Hercegovinu. Predstvljeni su kandidati ove stranke koju u HNK podržava i Prva Mostarska Partija (PMP).
Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, je u svom nastupu poručio Mostarcima kako priča počinje mnogo ranije, kad su Čović i HDZ na silu krenuli da postignu ono što nisu mogli realizovati sve ove godine, da izmjene karakter Bosne i Hercegovine. Kako kaže, podrška nekih krugova u Zagrebu i Beogradu priču čini još opasnijom.

Komšić je kazao da možda građani jesu umorni i razočarani, ali da je ulog prevelik da se kockaju sudbinom države, ali i svojim životima. Komšić je prokomentarisao tvrdnje reisa Kavazovića da nije dobro da jedan narod bira predstavnike drugom.

"Vjerskim dužnosnicima ne priliče političke izjave, ali kad je to već rekao ja mu zahvaljujem. Reis je meni skinuo teret navodne urote sa SDA protiv čak cijelog jednog naroda. Hvala mu što se ogradio i kazao da mi nismo dio te priče, već je DF autohtona politika koja nema veze s vjerskim zajednicama", odgovorio je Komšić.

Milan Dunović je kazao kako je DF jedina stranka koja može da daje predizborna obećanja, jer je to stranka koja nastavlja politiku koju je vodila prethodne četiri godine.

"Nastavljamo s kontinuitetom zaštite građana Bosne i Hercegovine, sve ih posmatarmo na isti način. Notorna je laž ono što govori Čović da će Hrvati kao narod biti ugroženi ako Željko Komšić uđe u Predsjedništvo. Sam Komšić je Hrvat pa je to potpuno besmisleno. U Čovićevom mandatu se više Hrvata iselilo nego u bilo kojem drugom periodu poslije rata", izjavio je Dunović.

Dunović je zapitao Čovića kome gradi trotoare u Ljubuškom i kino sale kad nema ljudi da ih koriste.

Semir Drljević Lovac, ratni komadant i predsjednik Prve Mostarske Partije, koje podržava Demokratsku frontu u HNK i ima kandidatkinju na njenoj listi, kaže kako su dosad zadovoljni kampanjom.

"Mi se nismo ni pripremali, uletili smo nakon podrške Komšiću. Toliko smo u ništavilu da bih mogao pet sati pričati. Saradnja dvije stranke je dobra, imamo različite dresove, ali zapravo svi igramo u dresu Bosne i Hercegovine", kazao je Drljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: