|

Komšić: Početkom sedmice izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda

Komšić: Početkom sedmice izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda
101
F
FENA
28.1.2015. u 13:41
22
komentara
101

dijeljenja
Komšić: Početkom sedmice izbor potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda Željko Komšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Demokratske fronte (DF) i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Željko Komšić danas je u Sarajevu izjavio da će sve učiniti da se proces formiranja izvršne vlasti rasplete u ponedjeljak ili utorak.
"Tada ćemo vidjeti izbor potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda", kazao je Komšić.

Iako kandidat DF-a za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda Slobodan Šoja, bivši bh. ambasador u Francuskoj i Egiptu, nije imao potrebnu podršku iz srpskog delegatskog kluba u novoformiranom sazivu Doma naroda, Komšić je naglasio da će „probati opet“.

"Ukoliko ne ide, očigledno da mi nemamo kapacitet da to izvedemo, pa u tu priču mora ući neko ko to ima. Ako ide, onda je to dobra vijest za BiH i Federaciju", kaže Komšić.

Ističe da trenutna situacija ne ide nikome u korist, u kojoj on vidi „neke lične političke interese, pa čak i ljudske sujete da se formiranje vlasti u BiH što više otegne i oteža“, što smatra da samo ide na štetu bh. građanima.

"Tu ne mislim na SDP, već na neke ljude, vampire, duhove prošlosti, koji i dalje misle da su važni u političkom životu BiH, a izbori im pokazali da nisu", rekao je Komšić.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...