{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Očigledno postoje razgovori koji se odvijaju iza leđa

16.2.2015. u 17:22
753
244
Komšić: Očigledno postoje razgovori koji se odvijaju iza leđa
753
U Sarajevu se održava sjednica Predsjedništva Demokratske fronte sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je završtak procesa formiranja izvršne vlasti u BiH.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba


Predsjednik DF-a Željko Komšić kazao je da se neke stvari moraju definisati i to na ozbiljnom sastanku delegacija stranaka koje pretenduju da formiraju vlast.

"Mislio sam da je parcijalno sastajanje po kafanama prošlost u političkom životu ove zemlje. Mislio sam da se treba razgovarati na zvaničan način i u institucijama države", kazao je Komšić prije početka sjednice.

"Očigledno postoje razgovori koji se odvijaju iza leđa. Mi u takvim razgovorima nismo učestvovali. Cilj ove sjednice DF-a jeste da definišemo poziciju kada je riječ o okolnostima koje trenutno postoje, da više raščistimo te stvari na način da DF nije tu privjesak bilo koje druge stranke, nego jeste ili nije partner u priči oko vlasti", dodao je lider Demokratske fronte.

Komšić je kazao da formiranje vlasti u BiH i FBiH "nije pijaca, pa ko koga prevari".

"To nije politika koja može donijeti bilo šta dobro ovoj zemlji. Mandate u ovoj zemlji daje narod na izborima, a ne neko drugi. Narod je na izborima rekao kome i koliko vjeruje. To je osnov od koje polazi formiranje vlasti". poručio je Komšić.

On je dodao da svaki birač vrijedi podjednako.

"Šta bih ja sve volio, ali ne može. Postoje okviri i granice. Nažalost, što si pristojniji, korektniji i realniji, ljudi te počnu smatrati sve većom budalom", kazao je Komšić.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba


On je kazao da je prethodni sporazum sa SDA i HDZ-om "nije ispoštovan i da je mrtav".

"To vidite na primjeru USK i BPK. Ko, šta i kako radi u ovoj zemlji, da bi se utvrdilo odakle polazimo i kako će završiti, mora se utvrditi na ozbiljnom sastanku svih onih koji misle da trebaju formirati vlast, a ne ovako. Četiri mjeseca čekamo da se formira vlast. Mogla se formirati ranije, prije dva i pol mjeseca", kazao je Komšić.

On je danas razgovarao sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem i rekao mu da organizuje ozbiljan sastanak stranačkih delegacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: