{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Na Hrasnom brdu smo odnijeli veličanstvenu pobjedu

F
6.10.2012. u 14:11
287
0
Komšić: Na Hrasnom brdu smo odnijeli veličanstvenu pobjedu
287
Komšić: Na Hrasnom brdu smo odnijeli veličanstvenu pobjedu
Povodom oblježavanja dvadesete godišnjice bitke za Trg heroja, Hrasno brdo i Općinu Novo Sarajevo, poznatije kao bitka za "11 plavih", danas je održana centralna manifestacija na prostoru spomen obilježja Hrasno i Hrasno Brdo.
Manifestaciji je, među ostalim, prisustvovao član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je i sam bio u borbama koje su se odvijale od 5. do 7. oktobra 1992. na tom prostoru. On je kazao da su to bile žestoke bitke u kojoj su jedinice Armije BiH odnijele pobjedu na jedan veličanstven način.

"Neprijatelj nije očekivao u tom vremenu i u toj godini rata da bitka može biti tako žestoka na tom području. Doživio je ozbiljan poraz sa velikim brojem žrtava, a mi smo uspjeli da odbranimo Hrasno brdo koje bilo strateško važno za ovaj dio grada i za cijelo Sarajevo“, izjavio je Komšić.

O značaju ove bitke, po riječima prvog ratnog komandanta Odreda Hrasno brdo Envera Zornića, najviše govori činjenica da je agresor u taj napad uključio svoje najopremljenije jedinice koje su izvršile napad 5. oktobra '92. Bitka je trajala puna tri dana i završena je, kako je dodao Zornić, potpunim slomom agresorskih snaga.

Na prostoru spomen obilježja Hrasno i Hrasno Brdo Komšić, predstavnici Općine Novo Sarajevo i Odreda Hrasno brdo položili su cvijeće i odali dužnu počast svim šehidima i poginulim braniteljima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: