{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić i Nikšić poručili: SDP i DF ne žele u Federalnu vladu

F
FENA
2.3.2015. u 20:04
263
153
Komšić i Nikšić poručili: SDP i DF ne žele u Federalnu vladu
263
Komšić i Nikšić poručili: SDP i DF ne žele u Federalnu vladu
Foto: FENA
Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ponovio je u ponedjeljak navečer u Mostaru da njegova stranka neće po svaku cijenu ući u vlast na nivou Federacije BiH.
"Mi nemamo nikakvih novih zahtjeva, naši su zahtjevi stari. Naši dojučerašnji partneri, što ne znači i budući, moraju shvatiti da u ovoj zemlji vladaju načela koja važe u svakoj demokratskoj zemlji. Dakle, vrijediš onoliko koliko imaš povjerenja naroda", kazao je Komšić novinarima uoči početka okruglog stola "Treba li BiH ujedinjena ljevica?".

On je dodao kako je DF napravio "ogroman ustupak u razgovorima o formiranju Vijeća ministara BiH kako ne bi propala priča o euroatlantskim integracijama".

"Sada očekujemo da se priča nastavi na normalan demokratski način. Koliko glasova imaš na izborima - to je mjera svega. Ako je gospodin Izetbegović spreman da svojih 300.000 birača poistovjeti sa 118.000 birača HDZ-a to je njegovo pravo, ali mi nećemo svoje birače na taj način pojeftinjivati", istaknuo je prvi čovjek DF-a.

Komšić je dodao kako DF ne mora biti član vladajuću koalicije te da je, čak, spreman u Parlamentu FBiH izglasati manjinsku vladu.

Kada je u pitanju eventualni ulazak SDP-a BiH u vlast na nivou Federacije BiH, predsjednik te stranke Nermin Nikšić na skupu u Mostaru isključio je takvu mogućnost.

"SDP je već nekoliko puta jasno poručio da uvažavamo izborne rezultate. SDP je za ono što je radio u protekle četiri godine primio poruku građana BiH i želimo se okrenuti sebi i rješavanju pitanja unutar SDP-a. Oni koji su dobili podršku građana trebaju formirati vladu i njih pozivamo da to što prije urade", izjavio je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: