Anketa u Predsjedništvu BiH
0

Komšić i Izetbegović vjeruju u prolaz, obojica prognoziraju 1:1

Sarajevo-x.com
Članove Predsjedništva BiH zamolili smo da za portal Sarajevo-x.com prognoziraju ishod večerašnje utakmice Portugal - BiH. Izjavu člana Predsjedništva Nebojše Radmanovića, nažalost, nismo uspjeli dobiti. Vjerujemo kako će i on večeras navijati za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kaže kako možemo proći Portugal u večerašnjoj utakmici.

"Imajući u vidu šta sam vidio uživo u Zenici, mislim da možemo u konačnici pobijediti Portugal.Teško da ih možemo nadigrati jer je to ipak ekipa svjetske klase, fudbalska velesila, kojoj malo treba da postigne gol, ali sa mnogo strpljenja, dobrih živaca i sreće možemo otići na Euro 2012", kazao je Komšić za Sarajevo-x.com.

"Prognoza? Teška, vrlo teška i važna utakmica, mislim da večeras nećemo uživati u ljepotama majstorskih poteza igrača jer se na kraju samo rezultat pamti i računa. Ipak uz malo sreće prognoziram 1:1 i idemo dalje. Utakmicu gledam večeras u Sarajevu, tradicionalno u restoranu sa prijateljima, što bi se reklo "muško društvo". Sve će se znati oko ponoći i ipak se nadam da ćemo nakon teške večeri svi slaviti", dodao je Komšić.

I član Predsjedništva Bakir Izetbegović je optimističan pred večerašnju utakmicu.

"Bio bih zadovoljan da se večeras u Lisabonu ponovi Pariz, jer 1:1 bi bilo sasvim dovoljno da se ispuni san svih iskrenih Bosanaca i Hercegovaca. Utakmicu ću gledati u kućnoj atmosferi u društvu porodice i prijatelja", izjavio je Izetbegović za naš portal.