Uvijek optimista
0

Damir Mršić: Portugal je favorit, ali ih možemo nokautirati

Piše: Edin Isanović
Nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH Damir Mršić trenutno je sportski menadžer turskog Fenrebahcea. Za Sarajevo-x.com prognozirao je ishod večerašnje utakmice Portugal - BiH.

''Kao sportista, ja sam uvijek optimista. I kada sam bio aktivan u košarci u svaku utakmicu sam ulazio s namjerom da pobijedim. Tako gledam i na večerašnji dvoboj. Portugal jeste favorit, ali se čuda dešavaju. No, da bi naši reprezentativci došli do konačnog cilja - plasmana na Euro, treba se poklopiti nekoliko stvari. Ključno je da svi igrači, koji istrče na terene lisabonskog stadiona, budu u optimalnom izdanju, da budu u formi i da imaju sreće'', kaže za naš portal popularni Mrša.

Naglašava da je dosadašnji učinak pozitivan.

''Sve što su do sada prezentirali naši reprezentativci zaslužuje pohvale. No, okršaj sa Portugalom je ispit zrelosti. Važno je da u utakmicu uđu i psihički spremni''. Na kraju je zaključio.

''Sjajno zvuči istina da ćemo imati priliku da se plasiramo na kontinentalnu nogometnu smotru. Mi u srijedu igramo utakmicu Eurolige i bit ćemo u karantinu. Utakmicu koja je odigrana u Zenici posmatrao sam preko interneta, tako će biti i večeras. Bit ću vatreni navijač Zmajeva kao i svaki put, a ako ostvarimo povoljan rezultat bit će veselo u hotelu. U konačnici, mislim da možemo nokautirati Portugal'', kroz smijeh završava Mršić.