{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisija Doma naroda PSBiH prihvatila prijedlog zakona o plaćama u pravosuđu

S
4.3.2015. u 14:49
1
5
Komisija Doma naroda PSBiH prihvatila prijedlog zakona o plaćama u pravosuđu
1
Komisija Doma naroda PSBiH prihvatila prijedlog zakona o plaćama u pravosuđu
Zastupnički dom BiH (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.
Predsjednica Komisije Ljilja Zovko rekla je Srni da je Komisija usvojila sve tačne dnevnog reda, odnosno zakone i izvještaje, koji su već usvojeni na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Pri tome, uvažili smo sve činjenice i argumente, tako da smo danas imali jednostavan zadatak", rekla je Zovko.

Ona je podsjetila da se izmjenama Zakona o plaćama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, provodi odluka Ustavnog suda BiH, te sudijama i tužiocima na nivou BiH uvode naknade za ishranu tokom rada, prevoza na posao i sa posla, te troškovi smještaja i odvojenog života.

Komisija je danas usvojila i više izvještaja, među kojima i izvještaje o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2013. godinu, o izvršenoj reviziji učinka o temi "Izdaci za sudske sporove", kao i o obavljenoj reviziji učinka o temi "Kontrola vazdušnog prostora BiH".

Zovko je dodala da tokom rasprave o ovim temema nije bilo oprečnih mišljenja, pri čemu je izrazila optimizam u pogledu budućeg efikasnog rada ove komisije.

Ona je pozvala medije da, u skladu sa svojim uređivačkim politikama i novinarskim kodeksom, pokušaju da afirmišu pozitivne procese u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: