Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakve ba izbjeglice? Pa nije rat završio jučer. Što se tiče regulisanja prava izbjjeglica u smislu liječenja,eventualnog školovanja to je OK,ali davat neke privilegije utemeljene u zakonu u odnosu na ove koji nisu izbjeglice je čisti bezobrazluk.
SDA mjesecima radi predizbornu kampanju za SDP. Kad SDA ode u mrtvu opoziciju 2014. crvena ruža će postati lokalni simbol slobode. Neće Bosna zaboraviti ko je s vlasti skidao kriminalce koji su nas dvadeset godina gušili.
Predstavnici ove populacije istakli su da su zadovoljni angažmanom Ministarstva civilnih poslova BiH, a djelimično i Ministarstva vanjskih poslova BiH, na rješavanju njihovih problema, ali da postoje i oni koji opstruiraju čitav proces, te da su spremni podnijeti tužbu protiv određenih osoba i institucija ukoliko nastave s tim. - ko li je Bože opstruator ? Pitanje za milion KM
Mora da je i ovo SDA maslo mrsko mi čitati ostatak teksta
Budalo, nije u pitanju obrezanost, nego Zakon koji omogućuje da ti dodijeli lovu koja je ostala nepotrošena još 2008. i 2009.g. za potrebe povratka izbjeglica. Nešto ne vjerujem da bi se ti smio vratiti u Federativno Sarajevo, @oj livado.
podrzavam ovo ako podrazumijeva zaštitu svih onih lica koja su nakon 30.4.1991. protjerana iz mjesta svog prebivališta, te su u skladu sa Aneksom VII Općeg okvirnog Sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, ostvarila ili će ostvariti pravo na povratak iz Federacije BiH na područje entiteta Republika Srpska, ukoliko ta prava nisu ostvarila u istom obimu na mjestu prebivališta.
Važno je naglasiti da prihvatanje jednog od ponuđenih rješenja, doprinosi implementaciji Aneksa VII - Sporazuma o izbjeglicama i raseljenim licima, te samim tim i punoj primjeni Dejtonskog mirovnog sporazuma. Istovremeno, ova rješenja predstavljaju zaštitu temeljnih ljudskih prava, garantiranih međunarodnim dokumentima i standardima u oblasti zaštite ljudskih prava. Iz Aneksa VII proizilazi i obaveza Federacije da stvori socijalne uslove pogodne za dobrovoljni povratak, te davanje svake moguće vrste pomoći izbjeglicama i raseljenim osobama.
I mene su izbacili iz Sarajeva na Sokolac a sad sam u istocnom Sarajevu : Zato ja volim svog heroja Mladica i mrzim ove ve.ha.bije obre.zane .
Vjerujem da ce vecina u parlamentu i vijece ministara posvetiti paznju ovom problemu i rijesiti ga na najbolji nacin :)